Le Monde rasplesao generaciju osamdesetih

Ples i glazba do zore
Ples i glazba do zore

Sedmi po redu susret "Di si generacijo", ove je subote u porečki klub Byblos u Zelenoj laguni (nekada popularni disco Internacional) privukao gotovo tisuću ljudi pristiglih iz svih krajeva Istre. Okupljeni su u ritmu 70-ih, 80-ih, pa sve do druge polovice 90-tih, plesali, pjevali i družili se do jutarnjih sati.

Da bi susret uspio planiralo se tjednima i mjesecima, dogovaralo preko Facebook grupe, a kako su nam izjavili glavni krivci svojevrsnom revivalu generacija Porečanki i Porečana Ronald Brzak i Ivan Bažon, glavni cilj bio je okupiti generaciju čiju je mladost obilježila zabava upravo u popularnom Internacional clubu, ali i dakako onih koji se nisu vidjeli desetljećima. 

Za glazbeni dio programa na početku su se pobrinuli Part Time bend te DJ-evi koji su unazad pola stoljeća upravo bili zaduženi za dobar štimung, a potom i rovinjska grupa Le Mond band, čija je svirka zračila pozitivnom energijom, emocijama, nostalgijom i prisjećanjem na stara vremena. Na podiju su uz ritmove popa, rocka, disco muzike zaplesali mnogi vršnjaci i kolege, a neki za stolovima prepričavali vječne priče i događaje urezane u njihova sjećanja.

Od prodaje ulaznica koje su iznosile simboličnih 35 kuna, te od odaziva mnogobrojnih sponzora koji su i sami nekada "laštili" plesni podij kultnog disco kluba, nakon što se podmire troškovi, dio novca bit će doniran u humanitarne svrhe. (Napisao i snimio Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter