Labinska rock'n'roll republika

Another Decade (T. TIDIĆ)
Another Decade (T. TIDIĆ)

Uz objavu kompilacije "Labinska scena Vol. 1 - 2014." u izdanju OSA Media, u labinskoj KUC Lamparni održan je pravi koncertni maraton na kojem su nastupili gotovo svi izvođači zastupljeni na tom izdanju - točnije, od 15 bendova zastupljenih na kompilaciji, nastupilo ih je čak 11.

Važno je reći da su to sve autorski bendovi, i da se na kompilaciji nalaze nove pjesme nastale u posljednjih godinu dana - a sve to okupljeno je na jednom mjestu zahvaljujući ogromnom trudu entuzijasta kao i zajedništvu glazbenika, aktera i organizatora koji čine labinsku nezavisnu scenu jednom od jačih u Hrvatskoj. Nastupili su, redom: The Orange Strips, Dead Pleasure, Holivud Ribe, Another Decade, Loell Duinn, Predrag Ljuna, Vaanka Schkvare, We Stand United, Elyn Porter, The Mezcal Moon i Breech Deenower, a žanrovski se tu našlo svega: od bluesa i indie rocka, preko neo-folka, novog vala i acoustic popa do hip-hopa i heavy metala.

Labinski bendovi itekako imaju svoju publiku, i to brojnu - što se moglo i vidjeti po brojnosti okupljenih u Lamparni, koji su pokazali veliku podršku svim bendovima koji su nastupili. Organizatori ovog hvalevrijednog projekta su Alen Zafirović, Goran Brezac, Sanel Isanovič, Borjan Batagelj i Kristian Stojić, koji ističu da sve to ne bi bilo moguće bez velikog zajedništva koje vlada na labinskoj underground sceni.

Cijela priča krenula je početkom 2012. godine, kada je pokrenut projekt i objavljen CD "20 LET - kompilacija labinske glazbene scene 1991.-2011." te organiziran promotivni koncert. Bila je to retrospektiva scene koja je na neki način potaknula stvaranje novih bendova i projekata, od kojih su se većina i predstavili ovog vikenda u Lamparni.

S obzirom na veličinu grada i brojnost bendova, Labin ima izuzetno jaku nezavisnu scenu, te je prava mala svojevrsna rock'n'roll republika koja sjajno funkcionira zahvaljujući entuzijazmu i zajedništvu. Jer, koliko god je učestala žalopojka da autorski sastavi nemaju publike kao ni prilike gdje da se predstave, labinska scena je odličan primjer koji dokazuje da ima kvalitetnih autorskih bendova, kao i publike koja želi slušati njihovu glazbu. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)

 - GO03003857.jpg Another Decade Tea TIDIĆ  - GO03003856.jpg Another Decade Tea TIDIĆ  - GO03003854.jpg Hollivud Ribe Tea TIDIĆ  - GO03003853.jpg Dead Pleasure Tea TIDIĆ  - GO03003858.jpg Loell Duinn Tea TIDIĆ  - GO03003859.jpg Predrag Ljuna Tea TIDIĆ  - GO03003860.jpg Vaanka Schkvare Tea TIDIĆ  - GO03003861.jpg Elyn Porter Tea TIDIĆ  - GO03003862.jpg Mezcal Moon Tea TIDIĆ


Podijeli: Facebook Twiter