Korejska top filmska zvijezda u Puli

Snimanje korejskog reality showa u Puli (M. ANGELINI)
Snimanje korejskog reality showa u Puli (M. ANGELINI)

"Molim vas tri kave" i "Dobar dan", jedine su izjave na hrvatskom jeziku koje je jučer novinarima ispred pulske Arene jedva nekako sročio 39-godišnji Hyuk Jang, velika južnokorejska glumačka zvijezda, trenutno njihova top filmska zvijezda. Nakon što su prošlih dana u Zagrebu i na Plitvičkim jezerima snimili nove epizode silno popularnog korejskog reality showa "The Friends", on i njegov mlađi i manje slavan kolega, komičar Choi Gi Seap i još jedan glumac (koji je u međuvremenu otputovao u Južnu Koreju), jučer su nastavili posao u Istri, snimajući s bogatim produkcijskim timom od 32 ljudi i čak devet kamera u Umagu, Balama i u Puli.

Posredstvom prevoditelja Zagrepčanina Nikice Dorišića (kojeg je ljubav odvela u Južnu Koreju, gdje živi već 12 godina), Hyuk Jang istaknuo je da je već pri slijetanju u Hrvatsku saznao da je prošle godine u Hrvatskoj boravilo 250 tisuća korejskih turista te da on vjeruje da je to umnogome rezultat upravo velike gledanosti ovog njihovog reality showa. Da je riječ o odličnoj promociji Istre i Pule, pritom učinkovitijoj od klasične reklame jer će reality show gledati osam milijuna ljudi, potvrdila je i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, koja je ispred Arene dočekala južnokorejske goste. O popularnosti showa i ovih glumaca svjedoči i činjenica da su ih za snimanja u Zagrebu prepoznavali korejski turisti te ih fotografirali, čudeći se što ih ovdje vide.

Ovaj reality show je, zapravo, turistički putopis o putovanju trojice korejskih turista koji istražuju Hrvatsku i pritom uživaju u akciji u stilu James Bonda - voze jet ski, rone, jašu, veslaju, degustiraju vina i specijalitete hrvatske kuhinje. Ovo je treći put da snimaju u Hrvatskoj, a prethodna dva show programa imala su veliku gledanost. Da se ne štedi na novcima, govori i podatak da reality show kreiraju četiri scenarista i četiri redatelja. (Zoran ANGELESKI, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter