Koncertni maraton žestokog zvuka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest sati žive glazbe u izvedbi vrhunskih domaćih metal bendova pred brojnom publikom i vrhunska atmosfera rezime je jubilarnog izdanja Roštiljarke koje se održalo ovog petka u Klubu Uljanik. Naime, emisija Roštiljarka emitira se već cijelo desetljeće i pol svake nedjelje na valovima Radio Maestrala, a radi je skupina entuzijasta na čelu sa Zlatkom Gotovcem, Darkom Rajićem i Mihaelom Tikvicki, te se tu predstavljaju aktualnosti s nezavisne i underground scene. Ista ekipa stoji iza organizacije i koncertnih izdanja Roštiljarke, a u petak se u Uljaniku tako predstavilo čak šest bendova.

Impresivni nastup Black Culta

Koncertnu večer su otvorili pulski hardcore metal punk Disposessed, koji djeluju od proljeća 2014., no kvalitetnom i žestokom svirkom priskrbili su si već popriličan broj fanova što se vidjelo i u Uljaniku. Impresivnim nastupom koji definitivno zaslužuje epitet svjetski kvalitetne produkcije predstavio se riječki "all star" black metal bend Black Cult, koji su ovom prigodom promovirali album "Neo-Satanism", a uz vrhunsku svirku, pazili su na svaki detalj scenskog nastupa - od imidža do rasvjete te posebnog "gosta" koji je "rigao" vatru s pozornice, a njihovo gostovanje na Roštiljarci definitivno će se dugo pamtiti.

Svoj premijerni pulski nastup imao je pulsko-riječki projekt bend The Wayfaerer koji su izveli repertoar skladbi In Flamesa, a energični pulski modern metal sastav Mortal Divinity, kojima je ovo drugi nastup na Roštiljarci, dobro su znani pulskoj publici koja je s njima uglas pjevala te su ih upornim povicima dozvali i na bis.

"Krvavi" voditelj

Zagrebački AngelSeed premijerno su se predstavili u Puli sa svojim power gothic thrash symphonic izričajem, a članovi ovog sastava dobro su poznati ljubiteljima domaće metal glazbe, jer tu sviraju ljudi znani i po radu u kultnom zagrebačkom thrash metal bendu Drinking Skull. Makar su prvi put u Puli, publika ih je sjajno prihvatila te su s pjevačicom Larom pjevali u glas.

Koncertni maraton Roštiljarke zaključio je u sitne sate pred dobro raspoloženom publikom pulski metal cover bend SteelHammer, koji su odličnu i užarenu atmosferu koja je vladala cijele večeri zaključili u sjajnoj žestokoj maniri.

Valja spomenuti i voditelja Dina Rockyja Topčagića, koji i krasi plakat za koncertno izdanje Roštiljarke, a koji je i za live izdanje spremio poseban, pravi metalski imidž - a  kaže nam da se za dobiti efekt "krvi" za scenski nastup poslužio šalšom.

Emisija Roštiljarka i njena ekipa proslavili su 15 godina rada još jednim sjajnim koncertnim izdanjem koje je bilo u znaku vrhunske organizacije. S obzirom na trud i iskustvo ekipe koja to radi, ovdje je riječ već o svojevrsnoj instituciji koja njeguje i potiče rad kako lokalne tako i cijele domaće scene, a zainteresirane publike ima i ona redovno u velikom broju pohađa koncertne Roštiljarke. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter