Iz svih grla - Feliz Navidad!

Božićni koncert zborova Zaro i gostiju u pulskom Kazalištu (D. ŠTIFANIĆ)
Božićni koncert zborova Zaro i gostiju u pulskom Kazalištu (D. ŠTIFANIĆ)

Tradicionalni božićni koncert svih zborova Zaro, ali i prijateljskih gostujućih zborova iz Italije i Rovinja, održan je sinoć pred punim gledalištem u pulskom kazalištu. I ovaj put pod ravnanjem jedinstvene Linde Milani te njene suradnice Serene Bonassin, uz veliku podršku publike, stotinjak mladih članova zborova Mići Zaro, Zbor Zaro, Zaro XL i Zaro Senior srčano je otpjevalo prigodne božićne skladbe.

Nakon što su najmlađi, Mići Zaro, otpjevali pjesme "Pužić Janko", "Čega sve u šumi nema", "Božić dolazi" i "Jingle Bells", na pozornicu su izašli odrasli, rovinjski zbor "Marco Garbin" te pod ravnanjem Giorgia Sugara otpjevali "La notte del signore" i "Tu scendi dalle stelle", a zatim zajedno sa Zaro Seniorima skladbu "Bianco Natale". Seniori Zara otpjevali su i "Carol Of The Bells" i "I Will Follow Him", a Giorgio Sugar i Larisa Ivančić u duetu "Ave Maria".

Poslastica glazbene večeri, i zbog posvećenosti, ali i vrsnih instrumentalista (udaraljkaša, gitarista i pijanista) bili su nastupi talijanskih mješovitih zborova iz regije Friuli-Venezia Giulia. Zborovi Audite Juvenes, Note in crescendo i Arcobaleno razigrano i suvereno izveli su, u vrhuncu večeri, "Cantemos a Maria" i "Navidad nuestra", da bi zatim Zaro XL izveli "Carol Of The Drum".

Završnica večeri pripala je zborovima Zara, zaključivši je pjesmama "Halleluja i "Sing", a u gran finalu, svi su zborovi zajednički otpjevali "Feliz Navidad". (Z. ANGELESKI, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter