Iskonski bunt rock'n'rolla

Vrane Kamene u pulskom Rock Caffeu (Tea TIDIĆ)
Vrane Kamene u pulskom Rock Caffeu (Tea TIDIĆ)

Energični, dobro uigrani te apsolutno beskompromisni u svojoj interpretaciji iskonskog rock'n'rolla, beogradski garage rock sastav Vrane Kamene u četvrtak se predstavio koncertno u pulskom Rock Caffeu. Koncert je održan u sklopu 9. Festivala srpske kulture, a iako ovaj bend djeluje tek pet godina, svojim nastupom na najbolji način su pokazali zašto zauzimaju itekako važno mjesto na srpskoj rock sceni.

Već s prvim taktovima svirke servirali su dobro znani pomalo retro rock'n'roll zvuk, na tragu zvuka Partibrejkersa i Majki ali opet drukčiji, a iskrenost kojom pjevač Aleksandar Pejičić, gitaristi Miloš Denić i Marijana Jelić, basist Nebojša Banaj i bubnjar Aleksandar Todosijević izvode svoju glazbu, oduševila je publiku u pulskom Rock Caffeu. Upravo taj iskonski bunt rock'n'rolla je formula uspjeha svakog kvalitetnog rock benda, a Vrane Kamene su svoju kvalitetu ovjenčale i brojnim nagradama na raznim domaćim i inozemnim natjecanjima.

Inače, grupa je 2015. godine objavila album "Svih ovih godina", kao digitalno izdanje za izdavačku kuću Lampshade Media., a godine 2016. objavili su singl "U mraku mrak". Makar većina publike okupljene u pulskom Rock Caffeu nije bila prije upoznata s pjesmama ovog beogradskog sastava, Vrane Kamene predvođene odličnim pjevačem Aleksandrom Pejičićem imaju melodične pjesme s čvrstom ritam sekcijom i izdistorziranim gitarama koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Jest da ne nude ništa revolucionarno novo, ali prava je umjetnost svirati rock'n'roll baš kako treba - a Vrane Kamene to rade jako dobro. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter