Glamur ATP-ja zavladao Umagom

Atraktivne hostese (M. MIJOŠEK)
Atraktivne hostese (M. MIJOŠEK)

U Umagu su danas poslijepodne uoči svečanog otvaranja zastavice zemalja sudionika bile do posljednje postavljene na svom jarbolu što znači da je sve spremno za najveći sportski događaj koji ugošćuje Istra – ATP Croatia Open Umag.

No, ovaj spektakl odavno nije samo sportski susret što je vidljivo svakom tko prošeće okruženjem glavnog teniskog stadiona, koji se nalazi na samo desetak metara od mora, već je također enogastronomski i glazbeni događaj na kojem se sakupljaju poznate lica iz svijeta mode, glazbe, politike, jednom riječju showbizza što iz godine u godinu privlači velik broj posjetitelja.

Uoči predvečerja ispod mediteranskih četinjača koji okružuju ovaj predio na teniskim terenima rasutim oko glavnog kibicirali su već prvi zaljubljenici u bijeli sport. Pripremljeni su nepregledni štandovi, šatori s hranom, barovi s pivom, a posebno su se užurbano pripremali u najvećem šatoru nazvanom «Istria Gourmet zone» koji nudi degustaciju istarskih vina, hrane te deluxe večere.

«Celebrity zona» zasad je zjapila prazna, pa su zasad najslavnije na turniru hostese koje se pod vrućinom dana hlade mašući akreditacijama ovješenim oko vrata te za potrebe snimanja spotova išetavaju podijem u «Fun zoni». Tek je popularni hrvatski teniski as Marin Čilić stranim novinarima na sva usta hvalio upravo istarsku kuhinju ističući kao svoje omiljene - tartufe i tjesteninu s plodovima mora. Osjeća se da pravi festival tenisa koji slavi 25. godišnjicu tek slijedi. (A. DAGOSTIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)

 


Podijeli: Facebook Twiter