Premijera "Tri mušketira" ispraćena ovacijama

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

I prva ovogodišnja premijera Teatra Naranča, „Tri mušketira“ ispraćena je, kao uostalom i sve dosadašnje predstave ovoga kazališta koje ima sjedište u dvorani narančastih stolica u Dječjem kreativnom centru, odnosno bivšem Pionirskom domu, ovacijama oduševljene publike koja je i ovoga puta bila iznimno brojna.

Uz funkcionalnu, maštovitu i estetski dojmljivu scenografiju, djelo mlade Lene Modrušan, glazbu koja je skladno pratila tijek radnje, a koju je kreirao Branko Radić, svi su glumci – kako oni profesionalni, već i više nego dobro uhodani, tako i mladi, koji tek stječu prava iskustva, zaslužili pohvale za trud i rad, a vidjelo se i da su se svi dobro zabavljali – i publika i protagonisti na sceni.

Pustolovna je to, ali i povijesna pripovijest o mladiću koji iz pokrajine dolazi u prijestolnicu s čvrstom nakanom da postane kraljevim mušketirom. Mladić se zove D'Artagnan, podrijetlom je Gaskonjac – a za Gaskonjce ova priča kaže da su hrabri, časni, odani i iskreni, ali nagli, često i nepromišljeni ljudi. Mjesto radnje je Pariz u doba Luja XIII. i utjecajnoga, lukavog kardinala Richellieua.

Ovo je poznato djelo A. Dumasa dramatizirao Boris Senker, a adaptirao i režirao za mališane u kazalištu narančastih stolica Majkl Mikolić. Scene borbe (realizirane uz pomoć Luke Bjelice, koji je podučio glumce tim vještinama), uz dosta plesnih momenata u koreografiji Katje Rabar i prekrasne kostime Nevena Mihića, daju dodatnu dimenziju atraktivnosti samoj fabuli, koja je već po sebi dinamična, brza, energična i punokrvna. Duhovite replike dobrano su nasmijale i odrasle u publici, a djeca su bila posebno zadivljena scenama borbe. Izmjene na sceni su brze, a priča je prožeta humorom.

U predstavi su glumili: Šime Rabar, Linda Kliman, Ivona Bulešić, Majkl Mikolić, Luka Juričić, Teodor Tiani, Franjo Tončinić, Luka Bjelica, Katja Rabar, Ugo Korani, Lino Brozić, Paola Šimunović, Zoja Poropat, Jasna Petković, Filip Boškin, Josip Tomić, Mia Mandinić, Antonija Kujavec, Erika Filiplić, Ana Božinović i Roberta Stevanović. Predstava igra 27. rujna u 18 sati, a 28. rujna u 11 sati. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter