Čarobna noć prosinca

Iz predstave "Čarobna noć prosinca" Teatra Naranča (D. ŠTIFANIĆ)
Iz predstave "Čarobna noć prosinca" Teatra Naranča (D. ŠTIFANIĆ)

U blagdanskoj atmosferi koja je zahvatila cijeli Dječji kreativni centar, bivši Pionirski dom pretvoren u Kuću Djeda Mraza, u subotu navečer održana je predstava Teatra Naranča "Čarobna noć prosinca".

Riječ je o minipremijeri koja je dokazala da i manje forme mogu zadovoljiti zahtjevnu dječju publiku, koja je i ovu predstavu ispratila aplauzima. Blagdanski ukrašena dvorana narančastih stolica, uigrani i nadahnuti Franjo Tončinić, Katarina Baban i Irin Šime Rabar su u ovoj autorskoj predstavi Franje Tončinića pokazali važnost dobrote na nenametljiv način, uz puno zabave, gegova, dosjetki i simpatičnih repliki, dopadljivih i odraslima.

Bio jednom u bliskoj, bliskoj sadašnjosti, jedan gradić. Na njega je bacio kletvu čarobnjak Malkyn Destrian Krampus. Njegova kletva bješe toliko mračna i pokvarena da su sva djeca grada postala zločesta. Bio je zao i bezosjećajan, oduzeo je svoj djeci dobrotu, a Djeda Mraza se riješio zauvijek. Grad je postao tmuran i tužan, a sva djeca neposlušna i nevaljala. Sve dok se hrabri, nesebični Djedovi pomoćnici dobrog srca, vilenjaci imenom Jarin i Gavin nisu odlučili pomoći Djedu, vratiti izgubljeni Božić i radost dobrote i dječjeg smijeha...

Predstava progovara o važnosti prijateljstva i zajedništva, pomaganja nemoćnima u nevolji i čaroliji koja (p)okreće ovaj svijet – dobroti.

Tončinić je glumeći zločestog čarobnjaka bio vrlo uvjerljiv, kao kada glumi Knjigomora na Monte Libriću.

Redatelj je Luka Juričić, autor glazbe Ozren K. Glaser, kostimografkinja Marina Štembergar, a scenografiju je izradio Luka Juričić.

Djeca su prije i nakon predstave odlazila do Djeda Mraza, koji se opet vratio na ovu lokaciju, gdje je nekada uveseljavao roditelje ove djece. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter