Za Dječji dom sakupljeno oko 17 tisuća kuna


Više od sat i pol vremena nasmijavao je sinoć publiku u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula raspoloženi Todor, u čemu su mu pomogli i plesači iz AB Originala, a budući da je nastup bio humanitarni, za Dječji dom na Verudi, bivši i budući "Ruža Petrović", sakupljeno je oko 16.800 kuna od prodanih najmanje 420 ulaznica, no precizne službene podatke nismo dobili.

Bio je to Todorov sedmi nastup u ovom kazalištu i bio je u iznimnoj formi, sipajući kao iz rukava dosjetke i viceve na račun svega i svakoga i ne gledajući nikome u brk. Publika ga je pratila konstantnim smijehom koji bi prekidali jedino aplauzi, a Todor je pokazao da nije nimalo izgubio na oštrini i da za njega nema tabua, bilo da se govori o politici ili seksu. Osim što ga ne napušta snaga da se pod reflektorima znoji i niže dosjetke jednu za drugom, bez pauza, ne napušta ga niti inspiracija i stalno nalazi nove aktualne teme koje na svoj način obrađuje pa je tako na početku zaključio da je "čitav svijet legalizirao marihuanu, a mi smo kriminalizirali šparogu".

Predložio je i da Pula postane gay grad, s fasadama obojenim u ružičasto, a malo se boji da ne sruše Arenu jer nema građevinsku dozvolu. Njegova konstatacija da živimo u teškom feudalizmu izazvala je spontani pljesak publike, a došao je do zaključka da je nemoguće živjeti od svog rada zbog svih tih poreza i kredita. Jako ga ljuti i zakon o seksu na javnom mjestu za koji se plaća 5.000 kuna, a ako se premlati suprugu, samo dvije tisuće pa ispada da je onima koji se seksaju bolje hiniti da se tuku ako ih policija uhvati.

Uglavnom, promiješao je stare i nove teme, nove viceve garnirao je s nekim starim, ali i dalje zabavnim i našalio se na račun svih nacionalnih i zavičajnih skupina kojih se mogao sjetiti, od Hrvata i Čeha do Istrijana, a morao je malo opanjkati i Crkvu kao i političku kastu, od premijera naniže.

Todor nema granica, što će možda nekome i zasmetati, nekoga šokirati, ali barem mu se ne može prigovoriti da glumi odnosno glumata, već iz njega puno toga izađe spontano, bez odviše priprema, a opet uspije organizirati svoj nastup da nikoga ne favorizira jer od njega svi dobiju jednako po onom stražnjem dijelu.

Priliku za predah dobio je nastupom sjajnih mladih breakdance plesača iz studija AB Original koji su publiku oduševili nevjerojatnom energijom i plesnim potezima te su vjerojatno mnoge začudili što sve mogu.

Sedmi Todorov nastup u INK-u u organizaciji Rock Caffea i podršku Grada Pule tako je bio prilično uspješan, kako za njega tako i za Dječji dom u čije se ime zahvalila ravnateljica Davorka Belošević, a kako je najavljeno prije nekoliko dana, novac će biti potrošen za uređenje poludnevnog boravka pa ako nešto ostane, uredit će se nova stambena zajednica za djecu s posebnim potrebama od 16. godine nadalje. (M. RADIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter