Više od 200 kauboja i Indijanaca okupirao Pazinsko polje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 200 kauboja i Indijanaca okupiralo je sjeverni dio Pazinskog polja. Žitelji sala Fakini i okolnih naselja, po staroj su se navadi okupili u mačkare. Nakon okupljanja kod velikog šatora u subotu su obišli Cibure, Veli i Mali Ježenj, Munca, Grubiše i Heka, a na kraju su se vratili u šator gdje ih je čekala večera, a potom do dugo u noć maskebal uz Laguna band.

Na put ih je poveo šerif mačkara Željko Ujčić, a ispratio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Fakinski kauboji i Indijanci putovali su Poljanštinom u duhovitim alegorijskim kolima, a najveća i najzanimljivija bila je ogromna kočija u koju je stalo pedesetak maškara, bilo je tu i pokretni indijanski šator, naravno i saloon ali i dvostruki automobil s dva vozača i dvije prednje strane.

"Želja nam je da se ljudi druže i da uveseljavaju svoje susjede. Drago nam je da nas podržavaju, da nas lijepo dočekuju i da sa na kraju svi skupa lijepo zabavimo", kaže šerif Željko.

Zadovoljan što je u njihove mačkare došlo i mnogo ljudi, njihovih prijatelja iz drugih krajeva. Maškare iz Fakini i okolnih sela okupit će se ponovo u utorak kada će vesela povorka posjetiti Šepčiće, Sarčiju, Mačiće, Pilate, Šuškale i Belce. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter