Veronika Pervan iz Labina zadivila žiri i publiku

Veronika Pervan sve je ostavila bez teksta svojom izvedbom
Veronika Pervan sve je ostavila bez teksta svojom izvedbom

U prepunom vodnjanskom Domu mladih u petak je održana finalna večer 2. festivala mladih pjevačkih talenata "3, 2, 1… Pjevaj!", u organizaciji Grada Vodnjana i ovdašnjeg Pučkog otvorenog učilišta. Mnogobrojnoj se srdačnoj publici predstavilo 19 darovitih mladih pjevača iz osnovnih i srednjih škola cijele Istre i šire, ranije selekcionirani na audicijama, a uslijedio je atraktivan revijalni program s prošlogodišnjim pobjednikom i izvođačima koji su veliku popularnost stekli na televizijskim talent showovima.

Jednoglasna odluka

Jednoglasnom odlukom žirija sveukupnom je pobjednicom festivala proglašena Veronika Pervan, učenica čestog razreda Osnovne škole Matije Vlačića iz Labina, koja je prisutne zadivila i jednostavno ostavila bez teksta svojom interpretacijom pjesme "I dreamed a dream" iz mjuzikla "Les Miserables" (Jadnici), upravo kako je to prije nekoliko godina učinila danas planetarno poznata Susan Boyle na emisiji Britain's got talent. Oduševljenje njezinom izvedbom nisu krile ni posebne gošće ove lijepe manifestacije.

O najboljima je odlučivao žiri u sastavu: Gabrijela Galant Jelenić (grupa Nola), Franko Krajcar i Vedran Šilipetar, ocjenjujući vokalnu izvedbu, intonaciju i scenski nastup. Zadatak mu nije bio nimalo lagan, budući da su se nizali izvrsni nastupi. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda najbolja je bila Valentina Patrun, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Fažana. Među polaznicima viših razreda najuspješnijom je ocijenjena Eni Ružić, učenica petog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Rovinja. Kod srednjoškolaca je pobijedila Romina Peti, učenica drugog razreda Srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke.

U revijalnom dijelu publika je ponovno imala prigodu velikim aplauzom nagraditi prošlogodišnjeg pobjednika Gianlucu Prelogara iz Savudrije s pjesmom "Tarantella bumbara", koju je izveo u pratnji harmonikaša Alfija Mejaka i autora pjesme Vedrana Šilipetra, a predstavio je i za nju snimljen tv-spot. Na pozornici su se zatim izmjenjivali mladi glazbenik Mateo Pilat s pjesmom "Gelosia", iznimno talentiran mladi plesač iz Pule Devin Juraj, koji svojim specifičnim pokretima dočarava nevjerojatne priče te "najljepši glas Hrvatske" - Nina Kraljić, koja je sve mlade natjecatelje bodrila toplim riječima podrške.

Karaoke set

Najuzbudljiviji dio programa, koji je potrajao puna dva i pol sata, označilo je proglašenje pobjednika. Sveukupna pobjednica je osvojila karaoke set, a dodijeljene su još brojne nagrade. Finalisti su dobili diplome za sudjelovanje te bonove za putovanje na Advent u Grazu i posjetu tvornici čokolade Zotter, koje je osigurala putnička agencija Zeatours. Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović uručio je najboljima u kategorijama plakete, bluetooth zvučnike i karte Kina Valli za filmske projekcije u prosincu, a predsjednik udruge Mali veliki mikrofon, Alan Poropat, pobjednicima nagradu za direktan plasman u finale festivala Mali veliki mikrofon za osnovce i All you need is love za srednjoškolce.

Osim što su u najboljem svjetlu pokazali svoj talent, zajedno nestrpljivo iščekivali i, na koncu, zajedno slavili, finalisti su stekli nova prijateljstva koja će se zacijelo učvrstiti na slijedećem susretu, iduće subote, kad kreću na zajednički izlet. (Kristina FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter