Već je tradicija prošetati gradom nakon Arene

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Svoju preplavljenost domaćim i stranim gostima u srpnju Pula i ove godine može mahom zahvaliti Pulskom filmskom festivalu. Zato je i naša šetnja gradom u večernjim satima ovih dana bila izuzetno atraktivna jer se na svakom koraku mogu sresti poznate domaće filmske zvijezde. Noćni život grada upotpunjen je i zabavnim programima u Circolu, Pijetas Juliji na rivi te na Bunarini. Svi su ti programi organizirani od raznih filmskih ekipa što Puli tijekom cijelog dana i noći daje jedan pravi filmski štih.

Cijene ulaznica prihvatljive

Kako smo se i sami uvjerili, dobar dio publike u Areni čine sami filmski djelatnici kojima je bivanje po ovakvim festivalima, između ostaloga, u opisu posla, no i Puljani su isto tako vjerna publika ovom popularnom festivalu. Kako smo mogli čuti od brojnih sugovornika koje smo zatekli u gradu, neovisno o tome kojoj dobnoj skupini pripadaju, svi redom podržavaju i vrlo su ponosni na tradiciju "svog" Filmskog festivala.

Oni čiji je film uže područje zanimanja prate gotovo svaki film s repertoara, dok ostali naši sugovornici, kako smo saznali, pogledaju barem dva do tri filma unutar tjedan dana. Hrvatski film nije mrzak Puljanima, potvrđuju nam i brojni ispitanici.

Puljanka Sara kaže nam tako da je zadovoljna ovogodišnjim film festivalom jer je organizacija svake godine sve bolja i bolja, pa nema većih zamjerki. Podjednako prati domaće i strane filmove, kaže nam, ali ovogodišnje otvaranje Festivala je propustila.

- Hrvatski film uglavnom i pratim zahvaljujući upravo Pulskom filmskom festivalu i mogu reći da sam i ove godine zadovoljna repertoarom i programom, kaže nam Sara.

Fotografiranje s glumcima

Festivalom su zadovoljne i tri mlade Puljanke - prijateljice Tina, Karla i Tea - koje, kako nam kažu, zajedno dolaze na projekcije. Prisustvovale su tako i samom otvaranju kojim su bile očarane, a posebno su uživale u vatrometu koji je, kako kažu, bio sjajan.

Najdraže im je to što za vrijeme Filmskog festivala imaju priliku upoznati mnoge poznate glumce koji su prema njima dosada bili vrlo susretljivi i dopustili su im da se s njima i fotografiraju. Redovito prate hrvatski film tako da prisustvuju gotovo svakoj projekciji, a primjećuju da ove godine ima više ljudi u odnosu na prethodnu. Cijene ulaznica također smatraju prihvatljivima.

Ovogodišnje projekcije praćene su i od strane naših susjeda iz Srbije. Dokazuju to studenti Miloš i Tamara koji su došli u Pulu na ljetovanje i prvi put ove godine odlučili su se posjetiti Filmski festival koji ih se, kažu nam, jako dojmio. Lokaciju smatraju prekrasnom, a organizaciju cijelog događaja izuzetno dobrom. Često prate slična kulturna događanja.

Pula Film Festival izuzetno pozitivno djeluje na grad i Puljanima daje priliku da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme. Nakon svake projekcije veći dio publike, posebice domaće, uživa u dodatnim sadržajima, što pokreće inače nedovoljno aktivan noćni život grada. Dašak glamura koji dobiva Pula ovih dana pun je pogodak za nadopunu turističke sezone, a vjerna domaća publika potvrđuje svu dragocjenost i kvalitetu Pula film festivala.(Elena ORLIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter