Vatreni razgalili srca navijača na pulskom Forumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjeda Hrvatske reprezentacije nad Španjolskom na Europskom prvenstvu podigla je u utorak navečer atmosferu i na krcatom pulskom Forumu gdje su vjerni navijači Vatrenih utakmicu pratili na velikom ekranu.

Nije ipak tako izgledalo na početku, prvi gol Španjolaca izazvao je razočaranje, nevjericu i uzvike negodovanja. Mlaku atmosferu i srozani moral navijača zato je jako podigao izjednačujući pogodak pred sam kraj prvog poluvremena radi čega je ekipa na glavnom pulskom trgu zadovoljno otišla na okrijepu i pripremu za nastavak igre.

Tada se još nije znalo što taj nastavak nosi, ali iz prvih redova pred velikim ekranom čulo se "Hoćemo gol!"

Gol je zamalo i pao i to onaj španjolski kada im je dosuđen jedanaesterac no sjajna obrana hrvatskog vratara izazvala je pravi delirij na Forumu. Opet ni taj delirij nije ni blizu euforije koja je zavladala kada su Vatreni opet poentirali i doveli hrvatsku reprezentaciju na vrh ljestvice skupine D.

Devedeset minuta prije bilo je dvojbe hoće li se Hrvatska plasirati u osminu finala, a nakon gola Perišića počelo se razmišljati do kuda Hrvatska može ići, možda i do samog europskog vrha.

Fešta se nastavila na Forumu i nakon utakmice te se prelila na pulske ulice. Na Forumu problema nije bilo, lijepo se pratila utakmica, bez pucnjave, uz tek dvije baklje, ali koliko smo vidjeli nije bilo nikakvih nasilnih ispada, tako da je barem za vrijeme prijenosa sve bilo prilično civilizirano.

Bilo je starih i mladih, muških i ženskih, navijača s dresovima i bez njih, pilo se, pjevalo, skandiralo, mahalo zastavama, komentiralo utakmicu, družilo i podržavalo reprezentaciju. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter