Urbanom području Pule na raspolaganju više od 229 milijuna kuna

Svečanost je organizirana u Zagrebu
Svečanost je organizirana u Zagrebu

U prostorijama Vlade Republike Hrvatske i u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića, danas je održana svečanost potpisivanja sporazuma o obavljanju delegiranih i s njima povezanih zadaća i aktivnosti u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija". U ime Grada Pule kao središta urbanih područja u kojima će se provoditi integrirana teritorijalna ulaganja (ITU mehanizam) sporazum je potpisao pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Vojna područja

- U relativno kratkom periodu uspjeli smo napraviti veliki posao i kvalitetnu pripremu. Hvala svim našim općinama i gradovima, koji su prepoznali značaj ovog mehanizma, a koji za nas predstavlja priliku za razvoj, privlačenje novih investicija i otvaranje novih radnih mjesta. Naša je intencija bogatu kulturnu i povijesnu baštinu staviti u funkciju turizma, a zapuštene industrijske prostore i bivša vojna zemljišta maksimalno iskoristiti kako bi podigli razinu društvenog i infrastrukturnog standarda za sve naše sugrađane, kazao je gradonačelnik Boris Miletić prilikom potpisivanja sporazuma.

Između ostalog, naveo je i da će se, konkretno, izgradnjom punionice prirodnog plina za autobuse modernizirati javni gradski prijevoz, zatim obnoviti Malo rimsko kazalište u Puli i uspostaviti poduzetnički inkubator, odnosno edukativni centar za poduzetničko i cjeloživotno učenje.

- Ovim putem apeliram da bi po ovom principu država gradovima i regijama mogla prepustiti i ovlasti u raspolaganju brojnom državnom imovinom koja danas zjapi prazna i neiskorištena, a koja bi mogla biti iskorištena za razvoj i otvaranja novih radnih mjesta jer gradovi poput Pule već su pokazali da mogu i znaju upravljati svojom imovinom, zaključio je pulski gradonačelnik.

Premijer Vlade RH Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma i istaknuo važnost korištenja europskih sredstava.

- Drago mi je da naši gradovi dobivaju bespovratna sredstva za financiranje vlastitih projekata čime unaprjeđuju razvoj, a znamo da su upravo gradovi u mnogim aspektima generator razvoja Hrvatske, kazao je hrvatski premijer. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter