Ukupni pobjednici - Leptirići Dječjeg vrtića Centar

Olimpijski festival dječjih vrtića (M. MIJOŠEK)
Olimpijski festival dječjih vrtića (M. MIJOŠEK)

Šestotinjak malih sportaša iz 22 vrtića iz Pule i okolice natjecalo se, družilo i zabavljalo u srijedu na 15. olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Manifestaciju je na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra "Uljanik-Veruda" organizirala Sportska zajednica Grada Pule, pod pokroviteljstvom Grada Pule.

U razigranoj atmosferi, uz navijanje i pljeskanje vršnjaka, odgojiteljica te manji broj roditelja i nonića, mališani su dali sve od sebe u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj s mjesta, štafeti 4 x 25 i nogometu. U svim su disciplinama sudjelovali i dječaci i djevojčice, a svi su nosili majice s porukama "I ja ću biti olimpijac" i "Fair play". Početak  su označili defile svih sudionika i podizanje olimpijske zastave. Predsjednik Sportske zajednice Milan Sead Soldatić poželio je svima uspješan nastup i dobru zabavu.

- Pohvalan je trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose vrijednosti zdravog života i fizičkih aktivnosti te ih potiču na bavljenje sportom, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, otvarajući manifestaciju.

Pehar za ukupnog pobjednika natjecanja dodijeljen je grupi Leptirići Dječjeg vrtića Centar, koja je osvojila najviše bodova. Na drugom je mjestu grupa Giallo DV-a Rin Tin Tin, a na trećem DV Pula. DV-u Slatki svijet pripao je pehar za fair play. U trčanju na 50 metara među dječacima su najbolji bili, redom, Marin Vuletić iz grupe Leptirići DV-a Centar, Max Babin iz DV-a Vjeverice i Fran Račan iz grupe Leptirići DV-a Centar, a među djevojčicama Nika Raić Sudar iz grupe Tratinčice DV-a Latice, Nadia Lavrenteva iz grupe Verde DV-a Rin Tin Tin i Tara Šverko iz grupe Tittići DV-a Titti. Prva tri mjesta u skoku u dalj s mjesta od dječaka su osvojili Juraj Kovač iz grupe Leptirići DV-a Centar, David Grbin iz DV-a Cipelići i Irian Jarić iz DV-a Cvrčak, a od djevojčica Kristina Pačić, Lana Miletić - obje iz grupe Leptirić DV-a Centar i Lorena Divković iz DV-a Kaštanjer.

U bacanju loptice su najuspješniji, redom, bili dječaci Erik Bedrina iz DV-a Veseljko, Eric Peterc iz DV-a Slatki svijet i Leo Babić iz DV-a Vjeverice te djevojčice Mia Herceg iz grupe Srebrne strijele DV-a Izvor, Ivana Tomičić iz DV-a Pula i Magdalena Krasniqi iz DV-a Slatki svijet. Ekipe dječaka koje su bile najuspješnije u štafeti 4 X 25 su, redom, iz DV-a Maslačak, DV-a Oblutak i grupe Verde DV-a Rin Tin Tin, a ekipe djevojčica iz grupe Srebrne strijele DV-a Izvor, DV-a Oblutak i DV-a Pinvin. Što se nogometa tiče na prve tri stepenice podija stale su, redom, ekipe dječaka iz DV-a Šeširići, DV-a My Day i grupe Giallo DV-a Rin Tin Tin te ekipe djevojčica iz grupe Giallo DV-a Rin Tin Tin, DV-a Kaštanjer i DV-a Cvrčak. (K. FLEGAR, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter