Udruga Snoopy traži pomoć za liječenje 36 bolesnih i zlostavljanih pasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Da vam sada pišemo u kakvom su stanju - pogledajte samo fotografije. Da vam pišemo kako nam je bilo teško - to je logično svakoj osobi s osjećajima. Stotine tužnih očiju uprtih u pod od straha ili bolesti. Opet, bilo je i duša koje su nas gledale direktno u oči moleći za pomoć! U albumu se nalaze ljepote koje smo poveli sa sobom, koje su bile u jako lošem stanju. Njih 36. Kombi pun transportera, kartonskih kutija, deka... Smještale smo ih gdje smo stigle i kako smo mogle. Posudile smo još dva dodatna transportera iz Čakovečkog skloništa da ih možemo prevesti do Pule - ovim putem im se i zahvaljujemo na svemu!". Ovako započinje potresna priča pulskih volonterki udruge "Snoopy" na društvenim mrežama.

One su prošle srijede krenule put romskih naselja u okolici Čakovca ne bi li spasile tamošnje pse od daljnjeg maltretiranja, smrti i bolesti. No, umjesto s planiranih deset, volonterke su se u Pulu vratile sa čak 36 pasa. U naseljima, kako su posljednjih dana izvještavali brojni mediji, pse tuku, zlostavljaju, izgladnjuju i koriste za borbe. Psi koji su sretno stigli do Pule većinom su bolesni i traumatizirani štenci. I skoro svi su zaraženi šugom, puni su glista i jako slabi.

Ovim putem, iz udruge mole sve ljude dobre volje za pomoć na bilo kakav način kako bi i oni sami pomogli i izliječili psiće, te im osigurali budućnost kakvu svaki pas, čovjekov najbolji prijatelj, zaslužuje.

- Ono što nam je više nego potrebno su pjenušavi (crveni) Plivasept za kupanje pasa oboljelih od šuge, tablete za odrasle i paste za štence protiv glista, što kvalitetnija hrana, prvenstveno za štence, vitamini, deke, plahte i ručnici zbog svakodnevnog kupanja, Tobrex kapi za oči jer ih većina ima upaljene oči koje im se gnoje, dezinfekcijska sredstva (Izosan, Ekocid...), Betadine krema, navode članice udruge.

Više informacija može se naći na Facebook stranici udruge https://www.facebook.com/udrugasnoopy ili na broj telefona 092/315-0057.

Novčane uplate u OTP banci

Za sve koji žele i mogu novčano pomoći, novac mogu uplatiti na račun s naznakom "psi iz Čakovca" žiro račun udruge kod OTP banke. IBAN HR7924070001100133928, a za uplate iz inozemstva swift kod OTP banke je SWIFT BIC OTPVHR2X. OIB: 27568027474. Kontakt odgovorne osobe je 092/315-00-57. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter