Udruga "Snoopy": Sve je više napuštenih pasa!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ponukani sve većom brojkom napuštenih pasa, obratili su nam se iz Udruge za zaštitu životinja "Snoopy".

- U razdoblju od samo tjedan dana na području Pule i okolice napušteno je  čak 18 štenaca: šest u Šijanskoj šumi, dva u Marčani, jedan u Dugoj uvali, tri na aerodromu, dva u Peroju, dva u Valdebeku, jedan u Šišanu, jedan ne zna se od kud… a to su samo oni štenci o kojima smo dobili dojavu ili koji su završili u šinteraju iz kojeg su po hitnom postupku izvađeni. Ova strašna i sramotna brojka govori o ozbiljnosti situacije po pitanju problematike napuštenih pasa. Ne samo da se svakodnevno napuštaju odrasli psi (o čemu svjedoči uvijek pun pulski šinteraj), već i bebe ovisne o tuđoj brzi koje bi prepuštene same sebi zasigurno uginule, navode iz udruge Snoopy.

Stoga iz udruge pozivaju da se prijave slučajevi zlostavljanja i napuštanja životinja veterinarskoj inspekciji.

- Ako ne znate kako postupiti, obratite se nama za savjet. Također, apeliramo na vlasnike pasa da osvijeste važnost sterilizacije kako bi se izbjegla neželjena legla i ovakve situacije, kažu u udruzi.

Kako udruga nije u mogućnosti primati štence u svoje privremeno sklonište, ovi štenci su privremeno udomljeni, a udruga se pobrinula za troškove njihovog liječenja (cijepljenje, čišćenje od parazita, hrana, troškovi prijevoza i slično), a budući da udruga već skrbi o tridesetak odraslih pasa, iz udruge apeliraju na pomoć.

- Sa zalihama hrane za životinje spali smo na minimum, stoga vas molimo da nam pomognete svojim prilogom, bilo u obliku pseće hrane ili donacijom na račun udruge IBAN HR7924070001100133928 - čak i da se odreknete jedne kave ili kutije cigareta to će biti od pomoći. Uvijek ste dobrodošli doći nam u posjetu!, navode članovi udruge "Snoopy".

Za eventualne upite može se kontaktirati članice udruge: Dijana (092/314-1053), Adriana (099/878-4437), Nina (098/939-418) i Tihana (091/891-0883). (GI)


Podijeli: Facebook Twiter