Učenici evakuirani iz škole zbog lažne dojave o bombi

Dojava o eksplozivnoj napravi u blizini škole Šijana, na sreću se pokazala lažnom (D. MEMEDOVIĆ)
Dojava o eksplozivnoj napravi u blizini škole Šijana, na sreću se pokazala lažnom (D. MEMEDOVIĆ)

Nakon anonimne i, ispostavilo se, lažne dojave u srijedu u noći da je u blizini Osnovne škole Šijana u Puli postavljena eksplozivna naprava, tristotinjak osnovnoškolaca i pedesetak učitelja i djelatnika škole u srijedu je ujutro prije početka nastave evakuirano.

Ravnateljica škole Alma Tomljanović postupila je prema protokolu i odgodila početak nastave dok policija nije pregledala zgradu i uvjerila se da u njoj nema nikakvih eksplozivnih naprava.

- Evakuacija je prošla odlično, djeca i djelatnici znali su što i kako treba činiti. Nije bilo nikakve panike, veli ravnateljica dodajući da je djeci rečeno da imaju vježbu evakuacije kakvu su lani imali u školi.

- Policija me oko 8.20 sati obavijestila o dojavi o eksplozivnoj napravi pa su htjeli pregledati školu. Tek sam kasnije doznala da je javljeno da se eksplozivna naprava nalazi u blizini škole, a ne unutar školske zgrade. Mi smo ipak poštovali protokol, pa napustili školu i s nastavom počeli u 9.30 sati, kada je policija rekla da je sve u redu, kazala nam je Tomljanović.

Policijska uprava istarska izvijestila je da je u srijedu u 1.15 sati zaprimljena dojava o postavljanju eksplozivne naprave u blizini osnovne škole Šijana.

Prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz PU istarske policijski službenici su obavili očevid, pregledali teren oko škole i utvrdili da se radilo o lažnoj dojavi.

- Iz preventivnih razloga djelatnici policije su jutros pregledali i unutrašnjost škole i nije pronađena nikakva sumnjiva naprava, kazala je Rogić Jukopila. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter