U tučnjavi ubijeno "milo dijete" Lagune Novigrad

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Dvadesetosmogodišnji M. Š. iz Požege preminuo je uslijed zadobivenih ozljeda u tučnjavi u Novigradu u Ulici Murvi u srijedu oko 5.20 sati. Budući da se najvjerojatnije radi o nasilnoj smrti mladića, policija je zatvorila poprište događaja, a očevid obavlja kriminalistička policija iz Pule i Umaga te zamjenik Županijske državne odvjetnice Mirko Grujić.

Od Grujića smo tek uspjeli doznati da će biti zatražena obdukcija tijela, dok o detaljima događaja nije htio ništa govoriti, niti nam je htio potvrditi da li su dva mladića koja se dovode u vezu s događajem već uhićeni te je li istina da su u tučnjavi koristili nož. Prije našeg dolaska na mjesto događaja netko je već bio kod obližnjeg stabla i zapalio svijeću. Policija je potvrdila da su dvije osobe dovedene na obradu, no nisu potvrdili da li je u sukobu korišten nož.

Prema neslužbenim informacijama mladić je bio sezonski zaposlen u hotelu Maestral i to na roštilju pokraj hotela, a doznajemo da su i dvojica s kojima se sukobio radila zajedno s njim. Također, saznajemo da su nakon posla otišli do obližnjeg kluba Element, a potom prema gradu, na spavanje. Što se dogodilo da su se međusobno potukli do te mjere da je Požežanin poginuo, nije poznato. Policija je naime, oko 5.20 sati zaprimila dojavu da je u Novigradu, u Ulici Murve, jedna muška osoba ozlijeđena te da joj je pružena liječnička pomoć. Osoba je nakon neuspješne reanimacije na mjestu događaja preminula. Policijski službenici, zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom, zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo, na mjestu događaja obavljaju očevid, izvijestila je Nataša Vitasović iz Policijske uprave istarske.

Policija je zatvorila područje u radijusu dvadesetak metara od mjesta gdje je nađen ozlijeđeni muškarac. Na cesti ima tragova krvi, a između zgrada su ostale japanke i bijela šilterica, dok su na vozilu parkiranom u prolazu između dvije kuće vidljivi tragovi krvi. Krvi ima i na kolniku na nekoliko metara od vozila. Promet se glavnom prometnicom kroz Novigrad odvija jednim kolničkim trakom, a policija regulira promet. Građani su u čudu, a od jedne smo susjede dobili informaciju da se radilo o tučnjavi više osoba, da je bilo psovanja i vikanja, no više od toga nam nije znala reći.

Doznajemo da je preminuli M. Š. radio kao sezonac u Laguni Novigrad već petu sezonu. Ljudi koji ih poznaju, pogotovo M. Š.-a, su nam kazali da su u šoku i ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Jedan nam je kazao da su ga iz milja zvali "milo dijete" jer je bio dobar kao čovjek, ali i vrijedan i dobar radnik. U šoku su i mještani Novigrada jer ne vjeruju da se tako nešto moglo dogoditi u njihovom mjestu. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter