U susret Blagdanu Svih svetih

Polaganje vijenaca na pulskom Gradskom groblju (N. LAZAREVIĆ)
Polaganje vijenaca na pulskom Gradskom groblju (N. LAZAREVIĆ)

Uobičajeno, u povodu blagdana Svih svetih i Dušnoga dana pohode se groblja, cvijećem i svijećama ukrašavaju grobovi najmilijih.

Spomen obilježja u Puli obišli su i vijence kraj njih položili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, izaslanstvo MORH-a, MUP-a, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te predstavnici Udruge antifašističkih boraca.

U znak sjećanja na preminule, dostojanstveno su, uz glazbu u izvedbi Puhačkog orkestra Grada Pule položeni vijenci i upaljene svijeće kraj spomenika borcima NOB-a i žrtvama fašizma u Titovom parku, kao i u parku Franje Josipa na spomeniku poginulim braniteljima. Vijenci su također položeni na Centralnom križu i Spomeniku palim antifašističkim borcima grada Pule na Gradskom groblju. Obiđeno je i Mornaričko groblje gdje su vijenci položeni u znak sjećanja na potonuće broda "Viribus Unitis". (S. R. S.)

U Buzetu u povodu Svih svetih i Dušnog dana, buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, dogradonačelnica Ana Pernić, predsjednik Gradskog vijeća Damir Sirotić, te predstavnici Udruge antifašista, položili su cvijeće i zapalili svijeće kod središnjeg spomen-križa na gradskom groblju u Buzetu. Cvijeće su potom položili i kod spomenika NOR-a u Spomen parku, gdje je odana počast svima koji su dali svoje živote za slobodu; preminulim sudionicima Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata. (G. Č. Š.)

U povodu blagdana Svih svetih, čelništvo Grada Umaga je s predstavnicima brojnih udruga posjetilo gradsko groblje. Vijenac su položili gradonačelnik Vili Bassanese i predsjednik gradskog vijeća Milan Vukšić, dok su svijeće zapalili predstavnici udruga proizišlih i Domovinskog rata te UAB-a i ostalih civilnih udruga, te minutom šutnje odali im počast za dobra djela za ovozemaljskog života.

Potom su delegacije Grada i udruga proisteklih i Domovinskog rata zapalili svijeće na grobu poginulog  hrvatskog časnika Mije Miše Kerežija i odali počast svom sugrađaninu koji je za samostalnu Hrvatsku položio svoj život. (M. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter