U Puli tisuće ljubitelja motora, dobre zabave i rock'n'rolla


Tisuće posjetitelja u Pulu je došlo iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske? a oni se ponedjeljka se druže i dobro zabavljaju - a sve to u sklopu Croatia Bike Weeka u organizaciji moto kluba Twin Horn MC.

Zajednička svima njima je ljubav prema motorima i rock'n'rollu, a s obzirom da je pulski Croatia Bike Week jedan od najvećih moto susreta u Europi, u razgovoru s posjetiteljima saznajemo da mnogi si upravo po datumu ovog moto susreta planiraju i godišnji odmor. Jer kažu - najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima bikerima koje dugo nisu vidjeli - a to je jednom riječju - osjećaj slobode. Ovi suvremeni nomadi, kojima je za idealan odmor dovoljan motocikl, šator, dobro društvo, rock'n'roll, iće i piće - unatoč predrasudama kakve mnogi imaju zbog filmske reputacije motorista - kad se vrate kućama ugledni su liječnici, odvjetnici, menadžeri... a na moto susrete dolaze, kažu, jer ovdje možeš upoznati puno zanimljivih ljudi, atmosfera je uvijek pozitivna, zabave nikad ne fali, kao ni zajedničkih tema - jer ipak, sve kreće od ljubavi prema dvokotačnim vozilima.

Motori kao mala umjetnička djela

Osim za vožnju, našli su se tu i motori koji su prava mala umjetnička djela, gdje vješti zanatlije paze na svaki detalj na motoru, a takve motore su mnogi sa zanimanjem razgledavali u sklopu Custom Bike Showa. Na Monumentima su postavljeni i brojni štandovi gdje se moglo naći doslovno sve za bikere - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama... do torbi za motore i kacige, kao i nakita, a tu je postavljen i punkt za masažu.

Uz bikerski lifestyle često se vežu i tetovaže, te je svoj punkt na Croatia Bike Weeku imao i jedan tattoo majstor, a na jednom štandu se predstavila i Biker Church Europe, koji su zainteresiranima poklanjali Bikersku Bibliju. Kažu oni - jednostavno su spojili vjerovanja Crkve s bikerskim načinom života, i u tome se najbolje nalaze.

Ništa bez rock'n'rolla

Croatia Bike Week je počeo u ponedjeljak, te je od tada otvoren i kamp na Monumentima za sve posjetitelje. Također, od ponedjeljka je krenuo i koncertni program, a u programu ovogodišnjeg Croatia Bike Weeka jesu nastupi ukupno 11 bendova. Nakon nastupa grupa CherryBombz, Tatiana Giorgi Trio, Whiskey Train, Sister Soul & Blaxperts i The Night Express, u petak su koncertni program otvorili domaćini - bend sastavljen od članova moto kluba Twin Horn MC, nazvan jednostavno Twin Horn Band.

Ovaj sastav djeluje već nekoliko godina, a upravo oni dobro znaju kakav repertoar vole bikeri - što se moglo vidjeti i po brojnim posjetiteljima koji su ispunili plato ispred pozornice te plesali i pjevali. Dobro uvježbani, nizali su brojne rock i blues standarde, a na pozornici su im se pridružile i atraktivne plesačice. Voditelj programa je bio Zoran Todorović Todor, koji je posjetitelje pozvao da aplauzom odaju počast nedavno preminulom dugogodišnjem članu moto kluba Twin Horn MC Alfredu Kocijančiću.

Večer se nastavila uz odličan dubrovački cover sastav Gruhak, koji su, počevši s Pink Floydima, servirali pregršt zahtjevnih rock standarda među kojima su se definitivno istaknuli sjajnom izvedbom brojnih skladbi Led Zeppelina, a predstavili su i autorske pjesme. Iz Velike Britanije su pak došli žestoki i beskompromisni The Deadly Romantics, a oni su trenutno na turneji na kojoj promoviraju EP "How Do I Taste?". Iako većina posjetitelja nije upoznata s opusom autorskih pjesama ovog sastava, energičnim nastupom i odličnom svirkom The Deadly Romantics su rasplesali posjetitelje na Monumentima.

Sve do nedjelje u Puli ostaju brojni bikeri, a s obzirom da je ovo manifestacija koja se održava već više od dva desetljeća, točnije 21 godinu, organizatorima valja priznati da su kvalitetnom organizacijom stvorili brand i manifestaciju koja svake godine privlači veliki broj posjetitelja. Mnogima je Pula nezaobilazna destinacija u kalendaru bikerskih zbivanja, a tu dolaze, kako kažu, jer im je to vrhunski način da se opuste - osim što ih opušta kad svojim motociklima prelaze kilometre ceste - jedinstven spoj motora, rock'n'rolla, grada Pule i mora je pravi način da kvalitetno zatvore ljetnu sezonu prije povratka uobičajenim životnim obavezama. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter