U Matuljima proizvodio ulje od kanabisa u podrumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u obiteljskoj kući i vrtu u Matuljima, kraj Opatije pronašla plastenik za uzgoj marihuane, ilegalnu sušaru i destileriju za proizvodnju ulja od kanabisa te više od 22 kilograma osušene indijske konoplje i 11 stabljika u plasteniku, izvijestila je danas primorsko-goranska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.

U akciji nazvanoj "Iscjelitelj", opatijska policija je nakon višemjesečnog prikupljanja informacija, u vrtu obiteljske kuće 36-godišnjeg muškarca u središtu Matulja pronašla plastenik, a priručnu sušaru i destileriju u podrumu kuće, rekao je načelnik Policijske postaje Opatije Damir Brnas. Pronađena je i oprema poput ventilatora, električnih grijalica i sjeckalice za mrvljenje marihuane. Vrijednost ove droge na ilegalnom tržištu bi bila oko 200.000 kuna, rekao je Brnad. Privedeni 36-godišnji muškarac je marihuanu uzgajao i proizvodio ulje od kanabisa pod izlikom bavljenja alternativnom medicinom.

Od kilograma najkvalitetnijih dijelova indijske konoplje može se dobiti 50 do 60 mililitara ulja, a cijena mu je na ilegalnom tržištu, od 300 do 350 eura za 10 mililitara, naveo je Brnas. Policija još utvrđuje je li oglašavao prodaju ulja od kanabisa i reklamirao se na tržištu proizvoda alternativne medicine. Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Željko Kruneš pohvalio je ovom prigodom djelovanje opatijske policije na suzbijanju ilegalne proizvodnje i trgovine marihuane. Tijekom dana će osumnjičenika dovesti na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter