U Katurama otvorene proširene jaslice

U Katurama otvorene proširene jaslice (A. DAGOSTIN)
U Katurama otvorene proširene jaslice (A. DAGOSTIN)

Novo, južno krilo labinskih jaslica otvoreno je danas ujutrosimboličkim presijecanjem šarene vrpce mališana iz područnog vrtića "Rabački delfini" kojima je asistirao labinski gradonačelnik Tulio Demetlika.

Nadograđene jaslice Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac u Katurama investicija su vrijedna 2,74 milijun kuna (s PDV-om) koju je financirao Grad Labin. Prostiru se na površini od 429 četvornih metara, a sastoje se od po dviju soba, trijaža, sanitarnih prostorija te sobe za pedagoga te natkrivene terase. Opremljene su suvremenim namještajem i didaktičkim pomagalima, a projektirani su na način da svaki kutak sobe bude pregledan, pod budnim okom odgajateljica. Projektnu dokumentaciju izradila je arhitektica Alemka Radović Goričanec, nadzor gradnje proveo je Edo Vretenar (Vema ing-Pićan), dok je izvođač radova bila labinska tvrtka De Conte.

- Izuzetno smo ponosni i sretni što se nakon toliko godina iskazane potrebe za proširenjem jasličkog prostora, eto to i ostvarilo, kazala je ravnateljica vrtića Irene Smoković dodavši da se zahvatom povećao kapacitet za 28 polaznika jasličke skupine čime će iduće pedagoške godine u labinskim jaslicama biti smješteno 117 djece, čime su potrebe Grada Labina, zasad, zadovoljene.

Gradonačelnik Demetlika je kazao da su jaslice poklon gradu za rođendan te napomenuo da Dječji vrtić Pjerina Verbanac (na području čitave Labinštine op. n.) polazi ukupno 514 djece. Smatra da Grad Labin ovom investicijom zadovoljava potrebe svojih građana, ali da će biti potrebna dodatna suradnja s načelnicima Labinštine kako bi se i u susjednim općinama dostigao traženi standard te zadovoljile potrebe roditelja.

"Ulaganje u obrazovanje, u edukaciju, od najmanjih nogu do studentskih dana, garancija je za budući razvoj", zaključio je gradonačelnik Demetlika.

Uslijedio je prigodni nastup polaznika područnog dječjeg vrtića "Rabački delfini" koji su recitirali, pjevali i igrali igrokaze na lokalnom "labinjonskom" dijalektu. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter