U Fažani prezentirana Glazbena radionica Corona


"Bratec Martin", pjesme o žapcu i konju, uz imitiranje tih životinja, bili su uvod u izvrstan i dobro uvježban nastup polaznika Glazbene radionice Corona, koji su subotnjim nastupom u fažanskom Multimedijalnom centru pokazali svoj talent i naučene vještine. Mali glazbenici, djeca predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića Šiljo i Snoopy, uz polaznike Corone, pjesmom i svirkom na dječjim glazbalima, praćeni aplauzima i škljocanjem fotoaparata brojne publike, predstavili su svoj kreativni, dječji svijet glazbe.

U programu su nastupili solisti Leon Gavočanov, učenik prvog razreda Osnovne škole Fažana (solo pjevanje, blok flauta, metalofon i ksilofon) i 3,5-godišnji Filip Gojković (solo pjevanje, ksilofon i udaraljke) te Dječji zbor i orkestar "Mrav".

Uz soliste, svojim nastupom istaknuli su se i članovi orkestra udaraljki: Mara Radić, Nika Petrović, Andrej Mandinić i Ian Orobić. Osim poznatih skladbi iz dječje literature, praizvedena je i skladba "Siječanj", na tekst Siniše Cmrka, koju su autori glazbe Orhida i Željko Antunović posvetili djeci Corone.

Gosti programa Letizia Ulika Roce i njezina profesorica Nensi Krupić iz pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, predstavili su publici "kraljicu" svih glazbala - violinu. Na kraju programa nastupio je mladi Marin Kalfić, učenik srednje Škole za odgoj i obrazovanje iz Pule s pjesmom "Moj lipi anđele".

Raspjevana djeca pozdravila su i gošću iz Zagreba Carmen Hiti, direktoricu Udruge SO DO (Sustav orkestara djece i omladine) El sistema Croatia, koji je nastao po uzoru na svjetski poznati program El sistema, začet prije 40 godina u Venezueli. Cilj njenih aktivnosti je prenijeti svoje dojmove polaznicima glazbenih radionica u Dječjem selu Lekenik, uz nadu da će se uskoro organizirati međusobni susret i druženje u združenim glazbenim radionicama udruga Corona i SO DO. (P. LUKEŽ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter