U Beogradu uhićen brat albanskog premijera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brat albanskoga premijera Edija Rame, Orfi Rama uhićen je u utorak navečer u Beogradu zbog sumnje da je organizirao indicent na utakmici Srbija-Albanija, pišu portali beogradskih listova Blic i Večernje novosti, a Radio-televizija Srbije (RTS) na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći izvor, tvrdi kako ima potvrdu te informacije.

Utakmica Srbija-Albanija prekinuta je u 44. minuti pri rezultatu 0:0 kad se nad terenom pojavila letjelica na daljinsko upravljanje, koja je nosila zastavu sa simbolima Velike Albanije.

Brat albanskog premijera uhićen je, navodno, u VIP loži stadiona "uz osnovanu sumnju" da je organizirao i vodio ovaj incident, a policiji je, kako tvrde beogradski mediji, pokazao putovnicu Sjedinjenih Američkih Država.

Prema pisanju Večernjih novosti, Rama se, navodno, našao na stadionu Partizana na inzistiranje veleposlanika iz Europske unije, iako je bilo najavljeno da, po dogovoru nacionalnih nogometnih saveza Srbije i Albanije, na utakmici neće biti gostujućih navijača, osim službenih predstavnika. U 42. minuti nad stadionom Partizana pojavila se letjelica na daljinsko upravljanje koja je nosila zastavu sa simbolima Velike Albanije i likovima, kako navode beogradski mediji, dvojice albanskih vođa s kraja 19. i početka 20. stoljeća Ismaila Qemalija i Ise Boletinija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter