Svečano osnovani Čačićevi "reformisti"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od tisuću članova Narodne stranke- reformisti Radmira Čačića okupilo se danas na osnivačkom saboru te stranke u hotelu Westin u Zagrebu.

Velik broj okupljenih pokazatelj je dobroga puta i da su naše ideje i program prepoznati, rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Udruge koja će danas prerasti u stranku Buduća stranka već ima oko četiri tisuće članova, velikim dijelom bivših članova HNS-a, stranke kojoj je Čačić bio predsjednik i iz koje je isključen.

Nova stranka je parlamentarna, a njezine ideje u Hrvatskom saboru zastupaju Natalija Martinčević i Petar Baranović, također bivši članovi HNS-a.

Na saboru"reformista" okupili su se predstavnici diplomatskoga zbora, bivša premijerka Jadranka Kosor, izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, a na Sabor je došao i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Radimir Čačić, jedini kandidat za predsjednika nove stranke, u drugi 'politički život' polazi s istoga mjesta, hotela Westin, u kojemu je prije 20-tak godina izabran za predsjednika HNS-a, pobijedivši svoga protukandidata Ivicu Vrkića. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter