Sve je spremno za Red Bull Air Race

Tribine su već spremne (M. MIJOŠEK)
Tribine su već spremne (M. MIJOŠEK)

Rovinj se užurbano sprema za najveći događaj godine, Red Bull Air Race, spektakularnu utrku dvanaest akrobatskih pilota u uvali Valdibora koja će se održati ove subote i nedjelje. Radnici, koje su organizatori angažirali, u uvali Valdibora tijekom jučerašnjeg dana postavljali su prepoznatljive montažne tornjeve utrke, tribine za gledatelje i prateću opremu, ponajviše ograde i prometnu signalizaciju uzduž parkirališta Valdibora, koje je smješteno uz more preko puta tvornice Mirna. U gradu je već sada živahno čemu, osim organizacijske strke, pripomaže proljetno lijepo vrijeme.

- Tijekom vikenda očekujemo oko 50 tisuća posjetitelja, a isto je toliko osigurano sjedećih ili stajaćih mjesta u uvali Valdibora. U cijeloj toj zoni bit će postavljeni punktovi s pićem i hranom. I sve ostalo što posjetitelji trebaju bit će smješteno u samoj zoni događanja, kaže direktorica Turističke zajednice Rovinja Odete Sapač.

Za posjetitelje je osigurano 12 parkirališta koja dosad nisu bila u funkciji: Valalta, Valalta Saline, Vijenac Glavinić, Aleja Ruđera Boškovića, Zona Lamanova, Sveti Vid, Villas Rubin, Polari (parking), Polari (kamp), Veštar (kamp) i Sky Lounge/Race Club. Važno je naglasiti da su od najudaljenijih parkirališta, primjerice od turističkog naselja Valalta, Polari i Veštar, osigurane redovne autobusne linije, koje će od 8 do 24 sata, svakih pola sata, prevoziti goste nadomak događanja. I parkiranje i autobusi su besplatni.

Glavni informativni punkt bit će otvoren u Turističkoj zajednici grada od 8 do 20 sati. Detaljan raspored događanja za vrijeme manifestacije može se pronaći na službenim stranicama Grada ili Turističke zajednice Grada Rovinja. (Piše Anđelo DAGOSTIN; snimio Milivoj MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter