Sva lica jazza


Vikend je u Grožnjanu u sklopu festivala Jazz is Back! BP predstavio tri koncertne večeri gdje su posjetitelji uživali u raznovrsnim interpretacijama kao i žanrovskim varijacijama jazza. Tako su u petak nastupila dva sastava u kojima gitara ima glavnu riječ - Bruno Mičetić trio, koji predvodi ovaj riječki gitarist znan i po radu u rock metal grupi Keops, a u Grožnjanu je predstavio jazz muziciranje u suradnji s dva dobro znana i renomirana glazbenika - pijanistom Joeom Kaplowitzem i bubnjarom Ratkom Divjakom. Drugi dio večeri bio je pak rezerviran za gipsy jazz žanr, i to u izvedbi vrsnog zsgrebačkog sastava Oridano Gipsy Jazz Band.

Subotnja večer donijela je koncertni nastup mentora Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži koja se trenutno održava u Grožnjanu - a to su brazilska pjevačica Maucha Adnet, zatim bubnjar John Riley, pijanist Bruce Barth, trubač Jim Rotondi i trombonist Luis Bonilla te kontrabasist Goran Rukavina i gitarist Elvis Stanić. Na repertoaru se našli brojni dobro znani standardi, a uz mentore, predstavili su se koncertno i polaznici Ljetne jazz škole HGM-a.

Funk jazz večer priredio je pak u nedjelju austrijski sastav Ohrgeldrio, koji čine  Herwig Gradischnig, Daniel Nösig, Rob Bargad, Christian Havel i Daniel Aebi a predstavili su autorske skladbe koje se nalaze na njihovu albumu "The Right Thing". Zarazno plesni ritam nikog nije ostavio ravnodušnim, a na plesnom podiju svoje umijeće okušalo je i nekoliko plesnih parova.

Festival Jazz is Back! BP u Grožnjanu traje do 30. srpnja, te svakodnevno predstavlja koncertna gostovanja raznih glazbenika. U utorak će tako s početkom u 21.30 sati nastupiti Elvis Stanić Group. Ulaz na koncert je besplatan. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter