Skaterski trikovi u centru grada

Seasplash platforma (D. ŠTIFANIĆ)
Seasplash platforma (D. ŠTIFANIĆ)

Proteklog je vikenda, točnije u subotu, u Cisccutijevoj ulici započela osma Seasplash platforma. Cijelo je poslijepodne ova frekventna ulica bila rezervirana za atraktivno natjecanje skatera, odnosno treći Wanted Skate Contest. Riječ je o prvom, od čak četiri najavljena događaja, koji će se u sklopu osme Seasplash platforme tijekom ovog mjeseca održavati na četiri različite lokacije u gradu.

Atraktivne vještine

Prema broju natjecatelja, a bilo ih je tridesetak, ovo je dosad bilo najbrojnije natjecanje, što potvrđuje i voditelj Boris Bjelica Bebetto.

- Natjecanje je dosad najbrojnije i po broju natjecatelja, ali i posjetitelja. Razlog dolasku velikog broja gledatelja zasigurno je taj što se natjecanje prvi put održalo u samom centru grada, na atraktivnoj lokaciji u Ciscuttijevoj ulici koja je idealno poslužila za postavljanje rampi i platformi, rekao je Bebetto.

Čak ni slučajni prolaznici nisu ostali ravnodušni, privukle su ih, i u gradu zadržale, atraktivne skaterske vještine.

Natjecalo se tridesetak skatera iz Pule, Istre te ostalih dijelova Hrvatske.

Najbolji u kategoriji do 16 godina bili su Puljani Karlo Gluhačić na prvom, Raul Žgomba na drugom i Domagoj Satrapa na trećem mjestu. U drugoj, dakle kategoriji za skatere starije od 16 godina, prvo su mjesto dijelili Nino Fanuko iz Pule i Ante Kulušić iz Poreča, zatim na drugom Domagoj Gudac iz Novske i trećem Niki Kadić iz Medulina.

Potpora DJ-eva

U izvođenju posebnih trikova, takozvanoj "best trick" kategoriji do 16 godina istaknuo se Puljanin Karlo Gluhačić, dok je u kategoriji starijih to ostvario Domagoj Gudac iz Novske.

Kako to ide jedno s drugim, cijelo je natjecanje proteklo uz glazbenu potporu koju su davali pulski DJ-evi Teddy Lee i Kool S. Samom natjecanju prethodila je, kraj fontane održana DJ radionica koju je vodio DJ Venom iz Osijeka. Okupljenim gledateljima na pristupačan je i duhovit način objasnio osnove miksanja glazbe.

Manifestaciju organizira udruga Seasplash u suradnji s udrugama AB Original, Wanted, Monteparadiso, Sonitus/

Visualia, Marsroom, a u suradnji s Gradom Pula i Turističkom zajednicom Grada Pule. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Slijedi još bogatiji program

Sljedeći događaj osme Seasplash platforme je Showcase party, koji će se u Titovom parku održati na Badnjak, od 17 do 2 sata. Riječ je o popularnom serijalu partyja koji promovira bass glazbu i koji ima rezidenciju u Rojcu. Nastupit će Pula Reggae Station, Exotic Times, Arboretum Kolektiv, Seasplash crew, a vizualnu podršku dat će Visulia. Zatim će se punk rock koncert održati na Kaštelu u petak 26. prosinca. Uz pulske bendove na koncertu će nastupiti gosti iz Zagreba i Srbije. Koncert će otvoriti mladi pulski bend Fonjatura, nakon njih dolaze The Bills iz Rovinja, Dental Dam iz Pule, Stonebride iz Zagreba, Jonathan iz Rijeke, zatim pulski Fakofbolan i kao glavni bend večeri Atheist Rap iz Srbije koji će predstaviti presjek 20-godišnjeg dugogodišnjeg rada. Četvrti događaj je u ponedjeljak 29. prosinca u dvorani Pattinaggio gdje će se od 10 do 22 sata održati drugo izdanje C.U.B.E. Breakdance & Hip-Hop Contesta, međunarodno breakdance i hip-hop natjecanje. Finale osme Seasplash platforme bit će prvi elektronski doček Nove godine u prostorima Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu. Bit će to party na tri floora koji će ugostiti najpopularnije DJ-e iz Hrvatske te goste iz Velike Britanije i Italije. (Sanda ROJNIĆ SINKOVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter