Šerbedžija i Zapadni Kolodvor Band oduševili publiku

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band u Istarskom narodnom kazalištu (D. ŠTIFANIČ)
Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor band u Istarskom narodnom kazalištu (D. ŠTIFANIČ)

Rade Šerbedžija i Zapadni Kolodvor Band oduševili su publiku koja se u utorak navečer sjatila u Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula. Povod koncertu bila je promocija albuma "Vrijeme je, draga, vrijeme je" čije su pjesme dominirale u repertoaru, a Rade se sjetio da već pet godina nije nastupao u ovom kazalištu.

Isto tako je odmah na početku ispričao kako je, spremajući se za koncert, slušao snimku starog koncerta iz Cankarovog doma a sve kako bi se malo prisjetio pjesama koje treba izvesti te shvatio kako je bio loš u konferansama. Zbog toga je odlučio ne držati svoje uobičajene govore između pjesama nego umjesto toga recitirati poeziju. Očekivano, nije se te odluke dugo držao jer pričanje odnosno komunikacija s publikom dio su njegove scenske persone.

Ubacujući u sebe gutljaje vina i povremeno uzevši gitaru u ruke zabavljao je publiku u čemu je imao pomoć sjajnog pratećeg benda koji čine Mario Igrec, Pere Ištvančić, Marjan Krajna, Ranko Purić, Antun Stašić i Nenad Jura Vrandečić. Imao je i gosta, koji zapravo i gost nije jer je nekako logično da će se s njim pojaviti kada nastupa u Istri, a to je bio Livio Morosin s kojim je izveo "Puna mi Pula" i "Povratak ratnika".

Posebnu pažnju Rade i bend pridali su Slavoniji, pjesmama i pričama vezanima za nju, posebice za Vinkovce gdje je ovaj glumac i šansonjer završio osnovnu i srednju školu. Ploveći kroz šansonjersku sjetu, nostalgiju, tugu ali i mnoga lijepa sjećanja te jedva ovlaš dotaknuvši politiku Rade i Zapadni Kolodvor doveli su već potpuno razgaljenu publiku do kraja dvosatnog koncerta. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter