Sanacija loše odrađene sanacije zatvorila ulaz u grad

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Vozači koji su u ponedjeljak prometovali velikim kružnim tokom na ulazu u Pulu u Šijani itekako su se trebali naoružati strpljenjem i oprezom jer su ih na prometnici dočekali radovi i privremena signalizacija prometa koja je podosta izazvala poteškoće u prometu. Na žalost mnogih nije riječ o uređenju unutrašnjosti rotora već popravljanju već uočenih pogrešaka na samoj prometnici kružnog toka, odnosno kanalizacijskom sustavu.

Kolone sve do Konzuma

Koliko su radovi utjecali na promet zorno govori gužva koja se stvarala iz smjera Šijane jer je bio zatvoren jedan izlazni trak na rotor, a iz smjera Stancije Peličeti doslovno se mililo iz dvije u jednu traku dok su se usporedne kolone protezale sve do Konzuma. Uza sve to nitko javnost nije obavijestio što se vozačima na ulazu u grad sprema prvog radnog dana u tjednu!

Prema planu, lokacija je za promet u cijelosti trebala biti otvorena do utorka predvečer, ali kiša koja je u ponedjeljak u podne počela padati zasigurno će utjecati na dinamiku te radove odužiti.

Razlog ovakve situacije na rotoru vrijednom 55 milijuna kuna, u kojeg su investirale Hrvatske ceste, a gradila zajednica ponuditelja Viadukt, GP Krk i Strabag, dok je partner bila pulska Cesta, je, kako nam je potvrdio voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta Ivan Davidović, ponovna sanacija loše odrađenih sanacija poklopaca kanalizacijskih šahtova.

- Sanacija je bila loše napravljena. Šaht je propao i sada izvođači rade ispočetka. To se mora napraviti, nadam se da će do utorka radovi biti gotovi, rekao nam je Davidović.

Noćna mora svakog građevinara počela je na novom rotoru svega tri mjeseca od izgradnje i otvaranja kada se na izlazu rotora prema obilaznici oko jednog kanalizacijskog šahta počelo primjećivati da je asfalt napuknuo, a novi šaht, odnosno njegov poklopac ulegnuo ispod razine ceste. Uskoro se ista stvar pojavila na još jednom šahtu. Iz Hrvatskih cesta objasnili da je popravak nužan jer je "na dva poklopca revizionih okana došlo do popuštanja podložno-nivelirajućeg betona". (Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter