S Obrtničkog sajma ne odlazi se praznih ruku


- Slučajno smo u Puli, inače smo iz Kaštela, ali kada smo čuli da imate sajam morali smo doći vidjeti i nismo pogriješili, rekli su nam jučer Marko i Nikša na 18. obrtničkom sajmu Istre koji se do nedjelje održava na Karolini.

Sa sajma, kako su nam pokazali, nisu otišli praznih ruku već su kupili jaknu, nešto suhomesnatih proizvoda te dosta istarske pašte. Kupovali su i Puljani, pa su nam tako Martina i Marija Mihić koje su nam rekle da su na sajmu svake godine te većinu proizvoda zapravo znaju "napamet".

I dok se mlađoj Martini, kako nam je rekla, najviše svidio novi modni štand "Izzy", gdje je vidjela predivne unikatne haljine te kožnate torbe, njezinoj majci su se najviše svidjele masažne fotelje i roboti za čišćenje koje bi, kako je dometnula, valjalo kupiti zajedno pa nek' robot čisti dok domaćica odmara.

Sajmom su, osim posjetitelja, zadovoljni i sami izlagači koji su se, kako vele, iznova vraćaju svake godine. Kako veli Sandra Fajgl Herman, vlasnica obrta Keramika Fejgl iz Čakovca, sajmu se redovito vraćaju, a osim što uspiju nešto prodati, sklopiti pokoji posao, odlično im dođe i kao reklama. Inače, kako veli riječ je o obiteljskom tradicijskom obrtu starom 25 godina koji se bavi proizvodnjom ukrasne i uporabne keramike.

- Napokon se osjeti nekakav optimizam kod ljudi, turistička je sezona bila odlična pa nam se i turistička klijentela polako vraća, rekla nam je Fajgl Herman i dodala da u ponudi imaju i proizvode za suvenirnice, ali i aktualne keramičke lumine.

Obrtnički sajam Istra danas je otvoren od 10 do 20 sati, a sutra se zatvara u 17 sati, nakon dodjela nagrada najboljim obrtnicima i izlagačima. Ulaz je slobodan. Dodajmo da se danas u sklopu sajma održava i šoping akcija "Kupujmo u Puli - Pula Shopping" Turističke zajednice Pula i pulskog Udruženja obrtnika u sklopu koje će trgovine u centru grada biti otvorene od 17 do 22 sata te kupcima nuditi prigodne popuste. (Borka PETROVIĆ, Neven LAZAREVIĆ)

CIJELU REPORTAŽU ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter