S oblacima stigle i kolone vozila pa zagušile prometnice


Nevrijeme koje je u srijedu navečer zahvatilo Istru posljedično je u četvrtak "donijelo" u Pulu velik broj turista. Baš kao što to i inače biva, svako iole ružnije vrijeme osujeti njihove namjere da uživaju u kupanju i sunčanju pa oni odlučuju svoje vrijeme godišnjeg odmora provesti kreativno - razgledavajući pulske znamenitosti.

Kamioni dodatni problem

Tako ih je popriličan broj i u četvrtak stigao u razgledavanje gradskih znamenitosti iako zasigurno ne u onolikom broju koliko bi ih stiglo da je bilo ružno vrijeme. Bilo je tek nekoliko stupnjeva svježije, ali i dalje sunčano. Kakogod, na pulskim prometnicama odmah su se stvorile prometne gužve - velike na ulazima u grad, uobičajene u samom gradu.

Na Vodnjanskoj ulici kolona se protezala toliko da su trebali intervenirati prometni policajci, koji su potom preusmjeravanjem pokušali poboljšati protočnost. Nešto gora situacija bila je na ulazu u grad na velikom kružnom toku u Šijani, gdje su se kolone vozila slijevale iz smjera Stancije Peličeti. U nekoliko navrata promet u rotoru se čak u potpunosti zaustavio. Svaki ulaz u njega velikih kamiona tegljača značilo je čekanje u koloni, dok su obje trake prema gradu bile ispunjene vozilima.

Vozači ne znaju voziti u rotoru

- Od Super Konzuma do rotora trebalo mi je 15 minuta. Tek nakon rotora počelo se normalno voziti, ispričala nam je jedna vozačica, dok drugi smatraju da su za gužve djelomično krivi i sami vozači.

- Ljudi ne znaju voziti na ovom velikom rotoru. Pa unutarnja traka je potpuno prazna?! Svi se guraju u vanjsku i normalno da su onda gužve, rekao nam je drugi sudionik u prometu.

Ništa bolja situacija nije bila niti na Punti i Ulici 43. istarske divizije, a i cijela riva bila je ispunjena vozilima, kao i dio bulevara. Trg Republike uobičajeno je bio zagušen jer se i tu "slijevaju" kolone vozila iz raznih smjerova, pogotovo manjih turističkih središta oko Pule, a to je pak uzrokovalo i uobičajeno začepljenje kod kazališta. Sve u svemu, uobičajena situacija u pulskom prometu kada turisti krenu u razgledavanje Pule, kojoj nema rješenja unatoč naporima policije i prometne mladeži. (Goran ROJNIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter