Rovinj: Romantična večer uz zvijezde padalice

Svjetlosni efekti na glavnom rovinjskom trgu
Svjetlosni efekti na glavnom rovinjskom trgu

Noć je pala na grad, ugašena je javna rasvjeta i neonske reklame. Rovinj je otplovio uz nježne zvuke muzike i glasova koji su se širili gradom s čak devet pozornica u neko drugo doba - vrijeme nježnosti i romantike. Manifestacija Turističke zajednice pod nazivom Noć svetog Lovre koja se već desetljeće održava sredinom kolovoza kada se na nebu može vidjeti meteorski roj Perzeidi (suze svetog Lovre), mrak i odlična glazba, bilo je ono nešto što ovu u odnosu na ostale ljetne manifestacije izdvaja i čini drugačijom od drugih.

A koliko taj recept (nježnost i romanika) svima nedostaje ne treba isticati. Dovoljno je pridodati da se u Rovinju trenutno odmara 40 tisuća gostiju koji su ga došli posjetiti i zbog slogana pod kojim se predstavlja "Rovinj - romantični Mediteran".

Dakle zabave, kao ni dvije tisuće podijeljenih svijeća ugostiteljima, te baklji ovješenih duž uličnih kandelabra nije nedostajalo. Jedine su dileme bile kako zauzeti poziciju, odnosno ispred koje se pozornice stacionirati. Na Trgu maršala Tita uživalo se uz grupu Pavel, a potom i uz trio "Meri Jaman, Anita Valo & Jelena Radan". Na popularnoj plaži Rovinjaca - Bauloti smještenoj podno starogradske jezgre i brda Monte odličan štimung napravio je band "Energy Accoustic", dok za duo "Eligio i Boris" bolje ništa ne napisati doli -  Rovinj ih obožava. Na Trgu brodogradilišta duo "Stand by" ubacio je u petu brzinu a ništa manje od ostalih izvođača nisu ponudili  odlični duo "Irena&Mauro Giorgi Accustic". Na Trgu Rivijera pažnju su plijenile grupe "The Blondes", a potom i "L'abeille i Quartet Mystique", dok je plato ispred crkve svetog Franje bio rezerviran za nastup baritona Ronalda Brausa, violinista Antuna Stašića i  Marjana Krajine za harmonikom.

Ulica Sveti Križ, točnije jedno njeno dvorište bilo je pozornica za nastup bitinadora KUD-a Marco Garbin, dok su članice Plesne skupine Roxanne bile privilegirane (a svojim su opravama dvorskih dama to i zaslužile), imale na pladnju sve ulice i trgove Rovinja, kojima su prolazile i plesale, i naravno ukazivale gostima i  prolaznicima kako je Noć svetog Lovre, uz predstojeću Rovinjsku noć, jedna od najatraktivnijih manifestacija na turističkom kalendaru rovinjskih događanja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Dalibor TALAJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter