Rovinj: Bojan Mišković i Nikka Brajković laureati

Najbolji rovinjski sportaši za 2016. godinu (D. MEMEDOVIĆ)
Najbolji rovinjski sportaši za 2016. godinu (D. MEMEDOVIĆ)

U prepunom Multimedijalnom centru večeras su proglašeni najuspješniji sportaši, ekipe, klubovi, treneri i sportski djelatnici Rovinja za prošlu godinu. Organizatori tradicionalne svečanosti i ove su godine bili djelatnici Sportskog saveza grada Rovinja, koji su u čak jedanaest nagrađivanih kategorija morali izabrati sportski ponos Rovinja.

U kategoriji najbolji sportaš titulu je ponio Bojan Mišković (Kickboxing klub Budokai), dok je najboljom sportašicom Rovinja za prošlu godinu izabrana Nikka Brajković (Plivački klub Delfin). U konkurenciji muških ekipa slavio je Klub podvodnih aktivnosti Rovinj, dok je isti plasman, ali kod nježnijeg spola, pripao seniorkama Odbojkaškog kluba Rockwoll. Također, i sportske nade grada u kategoriji do 14 godina iznjedrile su svoje laureate, a to su Matija Mužina (Plivački klub Delfin), Valentino Savić Sajfer (Veslački klub Arupinum), Matea Ljutić (Odbojkaški klub Rockwoll), Leonardo Malusa (Odbojkaški klub Rovinj)te momčad mlađih kadeta Odbojkaškog kluba Rovinj, dok su laskavu titulu najperspektivnijih sportaša od 14 do 18 godina priskrbili Anđela Hrvatin (Plivački klub Delfin), Mateo Cerin (Streljački klub Rovinj), Iva Pokrivka (Ženski rukometni klub Rovinj), te posada dvojca na pariće Moreno Pajković i Sven Peteh iz Veslačkog kluba Arupinum.

Uz sportaše, razloga za slavlje imali su i oni bez kojih ne ide - treneri. Najboljim sportskim trenerom proglašen je Pero Mišković (Kickboxing klub Budokai), dok je posebno priznanje uručeno trenerici plivanja prof. Bojani Bolković (Plivački klub Delfin). Uz Bolković, posebno priznanje osvojili su i članovi Školskog sportskog društva Mladost iz Srednje škole Zvane Črnje.

Također, dodijeljena su i priznanja za visoke jubileje, pa je priznanje uručeno predstavnicima Odbojkaškog kluba Rovinj za 35 godina rada, Jedriličarskom klubu Maestral za požrtvovni rad dug pola stoljeća, te Sportsko ribolovnom društvu Meduza koji slavi punih 65 godina od osnutka.

Priznanje u kategoriji najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Vladi Miletiću (Vaterpolo klub Delfin), dok su najboljim veteranima proglašeni Boško Zukerić (Tenis klub) i ekipa Marea, članice Društva sportske rekreacije Rovinj. Posebna pohvala otišla je u ruke fantastičnoj Valentini Cafolla, svjetskoj prvakinji u ronjenju na dah.

A da se ništa nije prepustilo slučaju dokaz su bili i prezenteri, odnosno istaknuti sportski djelatnici koji su svojim nasljednicima uručivali priznanja. Uz djelatnike Sportske zajednice i predstavnike Grada koji su imali prvi čast stisnuti ruku nagrađenim sportašima, ove godine poseban pljesak publike dobili su - Marlena Vidaković u ime svoje majke Marise Schumaher (jedna od najistaknutijih odbojkašica Rovinja iz 60-ih godina prošlog stoljeća) koja se razboljela te Corrado Pellizzer, bivši vaterpolist i jedan od prvih vaterpolskih sudaca Rovinja i Istre. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter