Robin Hood: Uvijek aktualna tema i po(r)uka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula danas e premijerno izvedena predstava "Robin Hood", novi ovogodišnji premijerni naslov za najmlađe u produkciji ove kazališne kuće u režiji Andree Gotovina, a tekst je prilagodila Marijana Peršić.

Nadahnuta glazba

Uz bok najmlađim članovima Dramskog studija, a nekima je to prvo iskustvo na daskama što život znači, glume i profesionalci poput Romine Vitasović, Rade Radolovića i voditelja Dramskog studija Aleksandra Bančića. Priča je u ovoj prilagodbi primjerena dječjoj dobi i navodi djecu da traže odgovore na pitanja, da promisle malo o (ne)pravdi, dobroti, dobročinstvu, vrlinama i manama, a sve je to dan-danas i više nego aktualno.

Puno plesnih momenata, dinamični tekstovi songa Marijane Peršić, nadahnuta glazba Marijana Jelenića i živopisni kostimi kostimografkinje Desanke Janković, uz efektno svjetlo Darija Družete, te, vrlo važno napomenuti, raskošnu scenografiju Breze Žižović, sve to čini ovu predstavu vrlo dopadljivu najmlađima, kojima je prvenstveno namijenjena, ali ne samo njima.

Asistentica scenografkinje je Katja Taljat, lektorica Mirjana Doblanović Pekica, a ilustratorica Gaia Radić.

U autorskom su timu predstave i brojni glazbeni suradnici: Tatiana Giorgi, Dean Vitasović, Ervis Pintar, Goran Farkaš, Ljuban Rajić, Sanjin Banić Bane i zbor Čarobna frula. Songovi su snimljeni u Studiju Partyzan.

Filip Lugarić se vrlo dobro snašao u naslovnoj ulozi, pokazavši da je iz predstave u predstavu sve sigurniji u scenski nastup i sve zreliji, a Mali John je njegov mentor Aleksandar Bančić, koji se vrlo uživio u ulogu. Fratar Tuck je Damir Lampe, Šerif Rade Radolović, a šerifovi pomoćnici: Svenia Antić i Gaia Radić. Fran Vozila glumi Princa Johna, dok Ludu tumači Saša Marković, najmlađa članica Dramskog studija koja sudjeluje u ovoj predstavi, a koja se pokazala vrlo talentiranom i vrckavom na sceni.

Veliki ansambl

Didaktička je komponenta prisutna, ali nenametljivo se provlači kroz fabulu, navodeći klince da sami promisle o ispravnostima određenih akcija.

Glume još i Mateja Kurilić kao Lady Marion, Dadilja je Romina Vitasović, Kralj Richard Filip Josip Turk, Majka Miriam Hichri, a

Djevojčica Iman Šehić.

Članovi Družine su Filip Blažević, Nikola Dubroja, Filip Josip Turk, Leonarda Sep, Alma Tognon i Sanela Hasanbegović, a Narod Sara Stepanović, Anastasia Garić, Tisa Kliček, Lucija Brkić, Jana Fočak i Michelle Salome Kursar. Vojsku glume Katja Božinović, Mei Ven, Karla Medakov, Dora Macuka, Luanna Počerek, Gaia Komšo, Tara Buić, Melissa Malešević, Iman Šehić i Anastasia Garić.

Reprize su na programu 8. i 9. prosinca u 9.30 i u 11 sati, 10. i 11. prosinca u 10.30, 12. prosinca ponovno u 9.30 i u 11., 13. prosinca u 11, 15. prosinca u 9.30 sati, 16. prosinca u 10.30, 16. u 18, 17. u 9.30 sati, te 18. i 22. prosinca u 10.30. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter