Red Bull Air Race: Rovinjci oduševljeni promocijom


Lupinzi i akrobacije dvokrilaca, višestruke rotacije i spirale te nagle promjene kuta letenja već su se jučer poslijepodne mogli vidjeti nad rovinjskom uvalom Valdibora, gdje su iz vrsarske zračne luke stigli prvi letački asovi. Odmah su izazvali pozornost prolaznika i turista, čemu je pripomogao specifičan zvuk pri letačkim manevrima koji se može usporediti sa zvukom obrušavanja njemačkih bombardera - štuka.

Prizore koji su se već jučer mogli vidjeti nalikovali su na one iz predlanjskog holivudskog blockbustera "Red tails", u kojem su rovinjski stari grad i akvatorij poslužili kao kulisa filmskih zračnih bitki iz Drugog svjetskog rata, međutim, ovoga puta nema projektila, već samo izvrsna vještina upravljanja zrakoplovima.

Već su svojom prvom pojavom podigli adrenalin među turistima i Rovinjcima koji s radošću i optimizmom očekuju svjetsku vikend-manifestaciju u gradu svete Fume.

- Zbog Air Racea očekujemo jako veliki broj gostiju ovaj vikend u gradu i bližoj okolici, a već sada je kod nas stanje zadovoljavajuće, kaže menadžer rovinjskog hotela Adriatic Dragan Ružić, kojeg smo susreli kraj turistima okupiranog Trga maršala Tita. "To je neviđeni vid promocije, jer će u te dane Rovinj gledati cijeli svijet, a s obzirom na naš položaj - blizina Austrije, Italije, Mađarske, u kojima ima mnogo ljubitelja takvih utrka - očekujemo pune kapacitete", smatra Ružić.

- Tek smo iz Pule stigli u Rovinj tako da nismo čuli za događaj. O Rovinju sam saznala putem interneta, a činio mi se lijepim malim gradom, taman za izlet s obitelji, kazala nam je Li Tanin iz Norveške, jedna od rijetkih koje smo susreli koja nije pokazala veći interes za zrakoplovce.

- Mnogo očekujemo od ovog događaja, a prije svega mislim da je to jako dobra reklama za Rovinj, pa i za cijelu Hrvatsku. S obzirom na broj gostiju koji već pristižu, idućih dana očekujemo pune terase, kazao nam je Eugen Mesić, konobar u ugostiteljskom objektu Delfin na trgu (A. DAGOSTIN, snimili M. ANGELINI i M. MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter