Raspoloženi Slavonci i vjerna publika

Koncert grupe Opća opasnost na pulskom Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)
Koncert grupe Opća opasnost na pulskom Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)

Vrijeme prolazi, a oni ostaju isti i nakon više od 20 godina no to fanovima Opće opasnosti ne smeta te su i u petak navečer uživali u skoro dvoipolsatnom koncertu u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre organiziranom u sklopu programa Ljeto na Kaštelu.

Bila je to prilika za ove rockere iz Županje da predstave novi album "Rocker... to sam ja" s kojeg se već kao hit etablirala pjesma "Tragovi" a tu su još i pjesme kao što su "Klaun", "Lice anđela" ili naslovne koje su također izveli.

Naravno da u tako organiziranom repertoaru kod publike najbolje funkcioniraju stare pjesme, no atmosferu ne podižu samo hitovi već se i pjevač Pero Galić svojski trudi od koncerta napraviti što veći show. Galić kao najistureniji član daje sve od sebe kako bi publiku održao motiviranom cijeli koncert šaleći se s njom između svake pjesme, nerijetko se ubacujući s komentarima i za vrijeme izvedbi, sve kako bi publiku pripremio za eksplozivne refrene koja će naravno ona otpjevati.

Prilika da publika, ili barem dio nje, pokaže svoje glasovne sposobnosti bilo je više no vrhunac zborskog pjevanja je finale službenog dijela u kojem bend izvodi "Jednom kad noć". Onaj tko voli balade zbilja može doći na svoje na koncertu Opće opasnosti pa je tako publika odlično prihvatila "Pobjego sam" i "Tvoje ime čuvam" koja je osvojila i Porina za hit godine. Od bržih stvari njihov najjači adut u srazu s publikom i dalje je "Uzalud sunce sja" kojeg su i ovaj put izveli dva puta - u službenom dijelu i kao zaključak bisa pa time i cijelog koncerta. Bila je to pjesma koja ih je 2009. "vratila na svjetlo", da se poslužimo nazivom još jedne njihove stvari.

Atmosfera je bila više-manje na visini cijeli koncert i publika je bila iznimno raspoložena, iako je nije bilo toliko puno koliko bi očekivali, no njen najvjerniji dio činili su članovi pulskog kluba obožavatelja Opće opasnosti. Oni su na koncert došli obučeni u majice s logom benda kombiniranim s pulskom Arenom te su se popeli na binu kako bi gitaristi Slavenu Živanoviću Žiži čestitali rođendan i poklonili mu bocu nečega, očito alkoholnog. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter