Pulski bluzeri iz cadillaca na svirku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su cadillacom došli u MMC Luka, pulski blues kvartet Delta Blues Gang, pobjednici 4. Croatian Blues Challengea te prošlogodišnji polufinalisti International Blues Challengea u Memphisu, sinoć se domaćoj publici u okviru programa "Glazbeni susreti srijedom" predstavio energičnim, dijelom akustičnim polusatnim koncertom, te pritom promovirao videospot za "Southern Queen", prvi singl s nedavno objavljenog albuma "American Mile". Pjesma donosi ugođaj zvukova 20-ih godina prošlog stoljeća i posvećena je velikoj rijeci Mississippi i njezinom putovanju prema delti na jugu Amerike.

Autor glazbe, teksta i aranžmana te producent albuma je slide gitarista Aleksandar Kajtez, njegov brat Kristijan svira bas gitaru dok je Livio Benčić za bubnjevima, a grupa ima i novu pjevačicu Elizabetu Petric koja je zamijenila Ernesta Lončara.

- Porodično smo vezani za blues preko našeg pokojnog oca Mladena koji je u tom smislu ostavio na nas velik utjecaj. Bio je glazbenik; volio je stari rock, a pogotovo blues. Kristijan i ja smo blizanci i mi smo u bluesu, a treći brat David je više u rock and rollu, kaže Aleksandar.

Nakon ove pulske promocije, slijede im koncertne promocije albuma 30. svibnja u Zagrebu na International Blues Festivalu, zatim u Srbiji i Sloveniji, a potom i na još nekoliko hrvatskih blues festivala, pa tako i 2. kolovoza na "Kastav Blues Festivalu", na kojem će ove godine nastupiti i poznati američki blues i soul pjevač, kantautor i gitarist Eugene "Hideaway" Bridges iz New Orleansa.

Album ovog predanog pulskog blues banda "American Mile" sadrži sedam autorskih blues pjesama i obradu "Walkin' Blues" legendarnog Roberta Johnsona, a žanrovski se opisuje kao spoj delta bluesa i texas bluesa, s dominantnim slide gitarskim dionicama i melodijama, energičnim vokalom te dojmljivim ritmičkim pratnjama bubnjeva i unikatnim bas linijama. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter