Pula: Podijeljeno više od 500 porcija fritaje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 500 porcija fritaje sa šparugama podijeljeno je na pulskoj tržnici na Veliku subotu. U sklopu programa Pulska proljetna padela, koji organiziraju Grad Pula i Tržnica uz pokroviteljstvo turističkih zajednica Grada i Županije, u prijepodnevnim je satima umućeno 1.500 jaja koja su ispržena s 20 kilograma šparuga u velikoj tavi.
 
Ne treba dvojiti da je takva marenda, uz niz popratnih sadržaja na tržnici, privukla mnoštvo u središte grada.
Fritaju su miješali direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan Korotaj, direktor Agrokoke Edin Tanović, predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i direktor Tržnice Renato Perc, no glavni je majstor bio novinar, radijski voditelj, pjesnik i gastro-promotor Budimir Žižović Žižo.
 
Mada su neki, iščekujući u redu da marenda bude što prije spravljena i poslužena, komentirali da ovolika fritaja neće biti gotova do podna (pripremanje je počelo u 10 sati), s vatre je "skinuta" za 36 minuta. To je, prema Žižoviću, svojevrsni brzinski rekord postavljen zahvaljujući novoj velikoj tavi koju su lani zajednički kupili Tržnica i pulski TZ. No dio zahvale sigurno snosi i Žižo koji je cijelu akciju koordinirao britkim uputstvima i duhovitim opaskama.
 
Brže od friganja fritaje odvijala se samo njena podjela pa je i besplatna marenda sa šparugama "planula" u rekordnom vremenu. Uz fritaju, ni presuhu, ni premeku, posjetiteljima je podijeljeno i 500 obojanih jaja te pince koje su donirali Agrokoka i pekara Puležanka.
 
Na svim je krajevima tržnice vladao pravci blagdanski ugođaj. Uz veliku gužvu oko "padele" mnogi su strani gosti zavirivali i na štandove okićene u uskrsnom duhu. Posjetitelje je zabavljao Trio Val, a na susjednim štandovima, u sklopu Eko sajma i programa Mirisi i okusi Istre, predstavili su se proizvođači autohtonih proizvoda - Mist Art, OPG Bodiš, OPG Stipančić, OPG Brig, OPG Stanković, pršutana Bani, Radola suveniri, OPG Komić, OPG Denis Krušvar, OPG Predan i T.O. Meri.(Z. STRAHINJA)
 

Podijeli: Facebook Twiter