Pula: Nova prometnica za veću sigurnost i manje gužvi

Tijekom vikenda postavljeni su znakovi upozorenja za vozače
Tijekom vikenda postavljeni su znakovi upozorenja za vozače

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego u ponedjeljak su, zajedno sa svojim suradnicima, službeno otvorili radove na nastavku proširenja pulske Ceste prekomorskih brigada, odnosno obilaznice. Kako je odmah u uvodu pojašnjeno, radovi nastavka proširenja pulske obilaznice započet će od privoza rotora na Medulinskoj cesti u smjeru Šišanske ceste.

Radovi vrijedni 20 milijuna kuna

S obzirom da će se radovi, u prvoj fazi radova, odvijati izvan obuhvata prometnice, promet će se odvijati neometano.

Radovi vrijedni 20 milijuna kuna obuhvaćaju izgradnju dvije prometne trake u dužini od 1,2 kilometra a protezat će se od rotora na Medulinskoj cesti do nekadašnjeg skretanja za Valmade. Radovi će uključivati i rekonstrukciju plastičnih raskrižja (malih rotora) sa Šišanskom i Medulinskom cestom u kružne tokove sa zelenim površinama te djelomičnu rekonstrukciju prometnica koje se priključuju na ta raskrižja čime ukupna duljina zahvata iznosi 2,2 kilometra.

Osim toga, kako je pojašnjeno, izradit će se pripadajuće pješačke i biciklističke staze, zeleni pojasevi, izvesti oborinska odvodnja, javna rasvjeta i potporni zidovi te presložiti postojeća infrastruktura od vodovodne, elektroenergetske mreže do telekomunikacijskih instalacija. Također, cijeli će se dio krajobrazno urediti s pripadajućim navodnjavanjem.

Radove izvodi tvrtka Cesta d.o.o koja je kao najpovoljniji ponuditelji odabrana na javnom natječaju, a rok izvođenja radova je 150 radnih dana. (Borka PETROVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter