Psihomodo ekstaza

Psihomodo Pop u Klubu Uljanik (D. ŠTIFANIĆ)
Psihomodo Pop u Klubu Uljanik (D. ŠTIFANIĆ)

Brodogradilište Uljanik proslavilo je 158. godišnjicu, a tim je povodom u pulskom klubu Uljanik u subotu nastupio Psihomodo Pop a ulaz je bio besplatan. Čak i da ulaz nije bio džaba vjerujemo da bi došao jednaki broj ljudi kao i sinoć kada se činilo da je velika sala pretijesna za sve.

Psihomodo Pop su na sceni više od 30 godina pa i dalje izazivaju jednake oduševljene reakcije kao nekada, s tim što ih sada prati i mlađa publika. Frontmen Davor Gobac i dalje je jednako energičan i duhovit te sa svojih 50 godina zanimljiv ženskom dijelu publike što se pokazalo i sinoć. Čim je u dvorište kluba stigao kombi s članovima benda grupica mladih obožavateljica vrišteći je pohrlila da se slika s Gopcem. Kada su on i ekipa konačno preuzeli binu nisu izostale želje da se skine, što je nekad bio njegov običaj, no objasnio je da ima "pet banki", da je oženjen i tako to, no pred kraj koncerta je djelomično uslišio molbe ljepšeg spola.

Atmosfera je bila uzavrela od početka, što je djelomično zasluga i pulskog benda Varim ko stoka koji je nastupio kao predgrupa, no izlazak Psihomodovaca izaziva oduševljenje koje se za vrijeme izvođenja "Fride", "Ja volim samo sebe", "Osjećam se haj" i drugih pjesama pretvorilo u ekstazu koja u krcatom klubu nije jenjavala niti kada su predstavili nove adute poput "Done".

Bend se u prvom dijelu zadržao na starom repertoaru otvorivši koncert s "Pinokiom", da bi potom sve začinio pokojom novijom numerom, no uglavnom se radilo o provjerenim hitovima, bez odviše eksperimentiranja s izborom pjesama.

Gobac je nekoliko puta ponovio da su na sceni više od 30 godina, začuđen kako je to vrijeme brzo prošlo, no u ta tri desetljeća uspjeli su zadržati staru i privući novu, jednako vjernu publiku tako da će imati oni o čemu pričati i kada budu slavili 40. godišnjicu i kada će mu i dalje vjerojatno obožavateljice skakati po bini. Najvažnije je da cijeli bend i dalje praši jednako žestoko i da su savršeno uigrani a ne nedostaje im niti inspiracije za nove pjesme koje postaju hitovi. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter