Posjetitelji uživali u romantičnoj Noći sv. Lovre

Plesna skupina Roxanne (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Plesna skupina Roxanne (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Osmu godinu za redom, u noći svetog Lovre, Rovinj se vraća stoljećima unazad kada je Grad obasjavalo svijetlo uličnih baklji, a večeralo i ćakulalo uz plamičke lojanica. Grad je, zahvaljujući atraktivnoj i bogatoj manifestaciji, koja je ove godine uključila 86 izvođača i osam pozornica, navukao romantično ruho i ozračje, koje je pored prigušenog svijetla pratila i tzv. muzika ugođaja.

Romantično je raspoloženje privuklo veliki broj posjetitelja pa je preksinoć Rovinj ponovno bio grad istinskog i intimnog ugođaja u koji su se slijevale rijeke posjetitelja.

Uz Houdeka se i djevojke prose

U jednom trenutku, tijekom nastupa Jacquesa Houdeka dogodila se i prosidba. Djevojka je mladiću potvrdno odgovorila, pa je i čitava priča okončana aplauzom publike. No, kada smo već kod Houdeka, koji je žario i palio na centralnoj bini valja istaknuti da je ponesen publikom i ovacijama zaboravio na vrijeme i svojom vrhunskom interpretacijom oduševio publiku. Posebne su ovacije pristigle u trenutku kada mu se na bini pridružila i fantastična Ivana Kindl, s kojom je u duetu otpjevao nekoliko evergreena. Sama Ivana Kindl pokazala je glasom zašto je ona uistinu prva i jedina zvijezda showa "Zvijezde pjevaju".

Atraktivno je bilo i na jednoj od najljepših pozornica Rovinja - plaži Balutota na kojoj su uz šum valova i svjetla ferala brodica usidrenih ispred starogradske jezgre pjevali Summertime accoustic te duo Denis i Bane. Stotinjak metara dalje odličnom su glazbom prostor Velikog mola ispunjavali zagrebački trio L'abeille, Saša Matovan i Mario Lipovšek (Batifiaca) koji su s koncertom pod nazivom "Crno-bijeli svijet" izvodili glazbu koja nikog nije ostavila ravnodušnim.

Upravo ta je pozornica i u kasnim večernjim satima bila ona koja je posljednja pružala otpor okončanju večeri, jer je domaći Dream Project, došao kao šećer na kraju. Ispred franjevačkog samostana slušale su se operetne arije, koje su opet izazvale ovacije posjetitelja a u glavnim su glazbeno-scenskim ulogama nastupali Ljiljana Čokljat, sopranistica, Ronald Braus, bariton, Velimir Čokljat, dramski glumac, te Davor Ljubić za glasovirom.

Nije se zaboravilo ni na gradsku rivu, pa je na bini Trga brodogradilišta nastupao duo Eligio i Boris, a na Obali Alda Rismonda Duo Davor i Gracijan Terzić dok je Trg Pignaton ugostio trio Evolution.

Više od 1.500 svijeća podijeljeno ugostiteljima

Dodatnu romantičnu notu, pružile su i efektne članice plesne skupine Roxanne, koje su u pratnji violinistice i nosača baljki, na gradskim trgovima i ulicama obučene u krinoline, plesom i pojavom plijenile pažnju te motivirale posjetitelje da te scene zabilježe fotoaparatima i kamerama. Uz plamičke 1.500 svijeća, koje je organizator Noći svetog Lovre, Turistička zajednica grada Rovinja, podijelila ugostiteljima dodana atrakcija večeri bili su i svjetlosni efekti koji su se mogli vidjeli na fasadama ionako živopisnog Trga maršala Tita. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter