Pobijedila ekipa "Cromwell lll" iz Čavla


Po uzoru na Trku na prstenac u Barbanu se već godinama održava i robotička verzija natjecanja pod nazivom "Robotrka na prstenac". Riječ je o kup-natjecanju učenika osnovnih škola s područja Istarske i Primorsko-goranske županije koje se redovito održava od 2013. godine, doznajemo od Darka Sumana iz Organizacijskog odbora Robotrke na prstenac.

Kako nam pojašnjava, tijekom godine održi se više natjecanja u različitim mjestima Istre i Kvarnera, a završnica je uvijek u Barbanu i uključena je u program Trke na prstenac. Natjecatelji su grupirani u ekipama koju čine tri sudionika. Svaki sudionik ekipe upravlja robotom po jednu vožnju u svakoj od tri discipline. Bodovi natjecatelja u ekipi se zbrajaju i pobjednička ekipa je ona s najviše bodova. Svakome natjecatelju se također tijekom više susreta zbrajaju ostvareni bodovi te natjecatelj s najviše ostvarenih bodova postaje Slavodobitnik Robotrke na prstenac za tu godinu.

Na nedjeljnom natjecanju sudjelovalo je jedanaest ekipa iz Pule, Barbana, Kanfanara, Pazina, Čavli, Krka i Vrbnika. Prvo mjesto osvojila je ekipa "Cromwell lll" iz Osnovne škole Čavle, mentorice Mire Fafanđel, drugo ekipa "Comet 3" iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk, Područne škole Vrbnik kojima je mentor bio Dragan Džeko, dok je treće mjesto osvojila ekipa Vejani iz OŠ Fran Krsto Frankopan s Krka i mentorom Borisom Bolšecom.

Pobjednička ekipa ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac 2016. je također ekipa Cromwell lll iz OŠ Čavle, mentorice Mire Fafanđel.

Ukupni pojedinačni pobjednik i slavodobitnik ovogodišnje 4. Robotrke na prstenac je učenik David Sabljić iz Osnovne škole Krsto Frankopan s Krk, Područne škole Vrbnik.

Inače, organizator natjecanja je Društvo za robotiku Istra uz neizostavnu potporu Hrvatskog robotičkog saveza, Zajednica tehničke kulture Istarske županije, Općine Barban, škole Jure Filipovića Barban te škola i lokalnih zajednica iz kojih se učenici uključuju u Robotrku na prstenac. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter