Petsto metara nove plaže gotovo do kupališne sezone

U finalnoj fazi plaže će se opremiti doda23 03 2017,HIDROBAZA,GRADONACELNIK BORIS MILETIC OBILAZAK RADOVASnimio Danilo MEMEDOVIC
U finalnoj fazi plaže će se opremiti doda23 03 2017,HIDROBAZA,GRADONACELNIK BORIS MILETIC OBILAZAK RADOVASnimio Danilo MEMEDOVIC

Gotovo petsto metara nove plaže na Hidrobazi trebalo bi biti gotovo u svibnju, dakle i prije kupališne sezone. Radove koji su u tijeku obišao je danas pulski gradonačelnik Boris Miletić sa suradnicima te izjavio kako mu je drago što se radovi na uređenju odvijaju zacrtanim intenzitetom.

Treća godina ulaganja

- U uređenje plaže na Hidrobazi ulaže se u kontinuitetu već treću godinu, a ovim putem se zahvaljujem i Ministarstvu turizma na sufinanciranju, kazao je Miletić i dodao da se prve godine izradila projektna dokumentacije, lani uredio prvi, odnosno centralni dio obalne plaže, a sada se u drugoj i trećoj fazi uređuje nastavak plaže, odnosno dio prema Puntiželi i novoj sportskoj lučici i dio prema Valbandonu.

Podsjetio je kako je ovo mjesto omiljeno kupalište ne samo Štinjanaca, već da se tu dolaze kupati brojni Puljani i turisti, a da će novouređena plaža zasigurno podići kvalitetu turističke ponude. Podsjetio je da se mnogi u Štinjanu bave turizmom te da Pula već godinama ruši turističke rekorde, a samo lani ostvarila je čak 1,8 milijuna noćenja. "Ključno je pravilno planiranje i kontinuirano ulaganje", zaključio je na kraju Miletić.

Gradu Puli zahvalio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Štinjan Dušanko Babić riječima kako je Grad posljednjih godina puno uložio u razvoj ovoga mjesta, od asfaltiranja cesta, preko uređenja starogradske jezgre, odnosno Šaliža, pa sve do uređenja plaža te se nada kako će se ulaganja i dalje nastaviti.

Inače, kako je rečeno u obilasku, projekt uređenja plaže Hidrobaza podijeljen je u sedam faza. Do sada su tako izgrađena tri stabilizacijska pera sa školjerama čime se plaža zaštitila od jakih udara valova te je tako osigurano zadržavanje nasipanog šljunčanog materijala na plaži. Plaža je, kako je napomenuto, prilagođena osobama s invaliditetom tako što su na njoj izvedene rampe za pristup moru za osobe s invaliditetom i smanjenje pokretljivosti. Izgrađen je plato za spasioce, uređen središnji put duž plaže, postavljene svlačionice. U prvu fazu uloženo je 4 milijuna kuna  - 500 tisuća kuna koštala je projektna dokumentacija, dva milijuna kuna dano je iz Proračuna Grada Pule, dok je 1,5 milijuna projektu dodijelilo Ministarstvo turizma. (Borka PETROVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter