Pala prva klapa filma "Bijeg do mora" Veljka Bulajića

Posljednje upute prije početka snimanja
Posljednje upute prije početka snimanja

Danas su suncem okupana rovinjska riva i Hotel Adriatic sa svojom gradskom kavanom bili glavna i "živa" scena igranog filma "Bijeg do mora" u režiji Veljka Bulajića. S glasno izgovorenim riječima: "Kamera! Kreni taxi! Akcija!", pala je prva filmska klapa "Bijega do mora" koju je iz bijelog kombija budno pratio legendarni režiser filmova "Bitka na Neretvi" i "Kozara".

Antiratni film

- Zadovoljan sam snimanjem i atmosferom, bile su prve riječi koje je Veljko Bulajić uputio novinarima, potvrdivši još jednom kako je riječ o antiratnom filmu koji se pripremao posljednje četiri godine.

-"Bijeg do mora" nije film velikog budžeta pa se nadam i vjerujem da će biti snimljen unutar onoga s čime raspolažemo. S druge strane to je film složene organizacije i složenog scenarija, pojasnio je Bulajić, koji je po starom filmskom običaju, prvu petominutnu pauzu snimanja iskoristio da s svojim suradnicima i filmskom ekipom nazdravi filmu, koji bi kako doznajemo svoju premijeru trebao imati koncem godine. (N. ORLOVIĆ RADIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter