Otvoreno kultno mjesto okupljanja Puljana

S otvaranja kafića na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)
S otvaranja kafića na Bunarini (N. LAZAREVIĆ)

"Zadovoljni smo što je zajednički projekt Uljanik grupe i Grada Pule napokon krenuo onako kako smo zamislili ranije. Najprije Fratarski otok, a zatim Bunarina i to će biti dobitna kombinacija na dobrobit svih Puljana", rekao je prilikom otvaranja renoviranog kafića na Bunarini, direktor tvrtke Fratarski d.o.o. Vjekoslav Jozanović.

Koncesija do 2016.

Kao što smo i najavili, danas je na Bunarini otvoren novouređeni kafić pod vodstvom tvrtke Fratarski d.o.o. koja također gospodari i otokom Veruda, Puljanima poznatiji kao Fratarski otok. Ta je tvrtka, u suvlasništvu Garda Pule i Uljanika, dobila posao na javnom natječaju kojeg je, na temelju odobrenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, raspisala pulska Lučka uprava, inače koncesionar na pomorskom dobru na kojem se nalazi cijela lučica Bunarina. Zbog birokratskih zavrzlama, kafić na Bunarini je neko vrijeme bio zatvore, pa opet otvoren pa ponovo zatvoren. Sada je koncesija dana do kraja 2016. godine i do tog će datuma lučicom upravljati Lučka uprava Pula, a kafićem tvrtka Fratarski d.o.o..

- Priča Grada i Uljanika je krenula i nastavlja se na Bunarini te sam uvjeren da će i dalje nastaviti istim tempom, zaključio je Jozanović.

- Hvala svima koji su doprinijeli da ovo kultno mjesto Pule bude otvoreno. Posebna hvala ide Uljanik grupi i pulskoj Lučkoj kapetaniji na čelu s lučkim kapetanom Luciom Toffettijem bez čije se stručne pomoći ovaj projekt ne bi mogao realizirati. Partnerski odnos između Grada i Uljanik grupe gradi se dugi niz godina, a ovo je rezultat koji je postignut na dobrobit grada i svih građana Pule. Na Bunarinu sam kao klinac dolazio na Cocktu nakon odigrane partije video igara na Verudeli, a potom bi svi zajedno odlazili svojim kućama. Vjerujem da će Bunarina ostati tradicionalno mjesto okupljanja Puležana i svih ljudi koji vole svoj grad i more, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

U planu veći projekt

Predsjednik uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda naglasio je da je ovo konkretizacija suradnje koja dugo traje.

- U zadnje vrijeme smo ubrzali suradnju čiji se plodovi vide još od ljeta s projektom Fratarski otok. Bunarina je samo drugi dio jednog složenog projekta koji ima četiri faze. To je samo dio većeg projekta koji će stabilizirati financiranje aktivnosti koje su usko vezane za taj veći projekt. Radi se o projektima namijenjenim omladini i sportu. Naša je intencija biti sastavni dio grada ne samo kao osobe koje ondje žive, već kao gospodarski subjekt važan gradu kao što je grad važan nama, zaključio je Rossanda.

Nakon službenog dijela programa s uzvanicima, uslijedio je otvoreni dio za građane koji su u velikom broju došli na otvaranje najomiljenijeg okupljališta Puljana upravo na Bunarini. Uz mnoge goste došao je i istarski župan Valter Flego sa suradnicima, lučki kapetan Lucio Toffetti te predstavnici gradske uprave i komunalnih poduzeća. Osim uređenog kafića, Bunarina ima i novu terasu s grijalicama za zimske mjesece. Kao što je najavljeno, Bunarina će na proljeće otvoriti i kuhinju, a cijene će biti više nego pristupačne s obzirom da je glavni cilj ovog lokala biti pristupačan svim građanima Pule i njihovim gostima. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter