Otvorena 15. WinDays konferencija u Umagu

U Umagu se održava 15. WinDays konferencija (M. SARDELIN)
U Umagu se održava 15. WinDays konferencija (M. SARDELIN)

U Umagu je u tijeku 15. WinDays konferencija, međunarodni poslovno-tehnološki skup o globalno aktualnim gospodarskim i tehnološkim temama.

Skup je otvoren u utorak Okruglim stolom na temu "Hrvatska 2020. - društvo u kojem poduzetnik stvara blagostanje", na kome su razmatrana pitanja povećanja poslovne produktivnosti i broja zaposlenika te stvaranja okruženja u kojem svaki pojedinac djeluje i stvara napredno društvo, a u srijedu je na rasporedu okrugli stol s temom "Nezaposlenost mladih - što moramo učiniti danas?".

Poslijepodnevni termin u srijedu predviđen je za središnju svečanost konferencije, na kojoj će uz ostale govoriti posebni gosti konferencije: ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, te ministar financija Boris Lalovac.

Tijekom sva četiri dana konferencije, od utorka do petka, na programu je stotinjak predavanja, prezentacija, okruglih stolova i rasprava o poslovnim i tehnološkim trendovima i inovacijama današnjice, s fokusom na temama o ljudskim potencijalima, nezaposlenosti mladih, upravljanju talentima, novim načinima poslovanja, i o novostima iz svijeta digitalnog poslovanja. Tijekom konferencije dodijelit će se i nagrada tvrtke Microsoft Hrvatska pobjednicima natječaja Microsoft Software Startup Academy za najbolju digitalnu aplikaciju. Uobičajena humanitarna akcija WinDaysa ove je godine posvećena prikupljanju pomoći za Centar inkluzivne potpore IDEM u Zagrebu. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter