Otvoren istarski festival vjenčanja Sposa News 15

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnje jutro u centru grada protjecalo je u drugačijem štihu, onom vjenčanja. Unijeli su ga vožnjom u Easy Rider cadillacima dva bračna para te grafit kojeg su na tržnici oslikali Matteo Kociančić i Admir Hodžić. Uz dijeljenje letaka, bio je to zapravo poziv na otvorenje Istarskog festivala vjenčanja SPOSAnews15, koje je u podne upriličeno u Domu hrvatskih branitelja.

Tradicionalno, manifestacija je otvorena modnom revijom na kojoj su modeli Tijara model managementa predstavili vjenčanice salona Vjenčanice Biba, Angels Wedding, Vesna Sposa, Agencija Sandra, Vjenčanice Marie, P.S. Fashion, a za dječje svečane kreacije pobrinula se Iana. Za šminku i frizure modela bili su zaduženi Artbox Labin, Frizura Hair + i L'art & Co. Svojim prepoznatljivim, gracioznim nastupom reviju su začinili instruktori Plesnog centra Studio.

Simboličnim presijecanjem vrpce, festival SPOSAnews15 i službeno je proglasila otvorenim predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. U kratkom obraćanju pred mnoštvom okupljenih posjetitelja, između ostalog se osvrnula na primjetnost sve većeg broja stranih gostiju koji se odlučuju za vjenčanja u Istri i Hrvatskoj.

- Cilj nam je stoga da se i kroz dimenziju organizacije vjenčanja za goste ostvari još veća korist. Naime, svi koji rade u organizaciji vjenčanja mogu na taj način kvalitetnije plasirati svoj proizvod, a turistički sektor dobiva tako još jednu atrakciju za bolje privlačenje gostiju, rekla je Jaklin Majetić.

Upravo je ova manifestacija zbog dugogodišnjeg održavanja postala mjesto polazišta svima koji planiraju ili su u fazi razmišljanja o vjenčanju. Potvrđeno je to svake godine sve većim brojem posjetitelja, ali i izlagača. U aktualnom 15 izdanju okupljeno ih je dosad najviše, čak osamdesetak. I ovog se puta na dvodnevnom festivalu nudi baš sve što je potrebno mladencima za pripremu najvažnijeg dana - od vjenčanica, zlatara, cvjećarnica, fotografa, snimatelja, restorana, slastičarnica, cateringa, vinara, organizatora i dekoratera vjenčanja do poklona te bračnih putovanja. Osim izlagačkog dijela, održavaju se modne revije vjenčanica, radionice i plesni show.

Nedjeljni program započet će slatkom radionicom ukrašavanja svadbenih muffina u organizaciji Tortolandije,  za 13 sati najavljena je modna revija, a svadbeni nakit u režiji Medulinarta u 14 sati. Svadbene torte moći će se degustirati od 15 sati, a potom je na redu ples s instruktorima iz Plesnog centra Studio by Fabris i Rosemarie. Izradu svadbenih buketa prezentirat će iz cvjećarnice Florami u 17 sati, a završna modna revija počet će u 18 sati. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter